Slagelse-andelskasse lukker - alle kunder skal finde ny bank

Den kollapsede Andelskassen J.A.K. Slagelse bliver lukket og kunderne opsagt, skriver Finansiel Stabilitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Finansiel Stabilitet har måttet opgive at sælge resterne af den kollapsede andelskasse J.A.K Slagelse. Derfor bliver den nu lukket og kunderne må forlade banken.

Det oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse, efter et planlagt salg til koncernen Netfonds Holding er faldet på gulvet.

- Netfonds Holding AB har ikke fået Finanstilsynets godkendelse med udgangen af oktober 2016, og overdragelsen gennemføres derfor ikke.

- På baggrund af erfaringerne fra den tidligere gennemførte salgsproces samt andelskassens forhold i øvrigt vurderer Finansiel Stabilitet, at det mest fordelagtige resultat vil opnås ved at påbegynde afvikling af andelskassens aktiviteter, skriver Finansiel Stabilitet.

2.600 kunder i klemme

Andelskassen, der blev overtaget af Finansiel Stabilitet i 2015, har ifølge pressemeddelelsen omkring 2.600 kunder, der har i alt 132 millioner kroner stående i banken.

Kunder med indeståender får opsagt deres konti, mens folk med lån vil få hævet deres renter.

- Afviklingen indebærer, at andelskassens kunder må påregne at få opsagt indlånskonti og produkter knyttet hertil, ligesom der vil ske forhøjelse af rentesatser på udlån i overensstemmelse med de principper, der gælder ved afvikling af pengeinstitutter overtaget af Finansiel Stabilitet, skriver Finansiel Stabilitet.

Kunder får information på brev

De mange tusinde kunder vil få et brev tilsendt om, hvad der helt praktisk skal ske.

- Finansiel Stabilitet vil i den udstrækning, det er muligt og nødvendigt, bistå kunderne i at finde et nyt pengeinstitut, skrives det.

Et besøg fra Finanstilsynet viste i 2015, at J.A.K. Slagelse ikke levede op til solvenskravet. Derfor blev andelskassen overtaget.

Finansiel Stabilitet er statens afviklingsselskab for konkursramte banker.


Nyhedsoverblik