Kundby-pigen ville kæmpe for Allah

Onsdag var første retsdag for den nu 17-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for forsøg på terror. Her får du et overblik over gårsdagens retsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hør journalist, Anders Gardes opsummering af første retsdag i Kundby-sagen øverst i artiklen.

Onsdag var første retsdag for den nu 17-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for forsøg på terrorisme. 

Her kom det blandt andet frem, at hun i en periode havde et ønske om at dø for sin religion og komme i Paradis.

Den nu 17-årige pige begyndte at interessere sig for islam i eftersommeren 2015, og hun forklarede i retten, at hendes mor i september samme år gjorde politiet opmærksom på den voksende interesse for blandt andet Islamisk Stat.

Samtidig begyndte Kundby-pigen at skrive til forskellige Twitter-profiler, at hun gerne ville kæmpe for Allah. Blandt andet skrev hun til en profil, der hed ”Islamic State Media”.

- Jeg synes, det var spændende. Hvis jeg kontaktede dem, fik jeg noget spænding i min hverdag, forklarede hun på anklager Kristian Kirks spørgsmål om, hvorfor hun skrev til de profiler på Twitter.

Ville skræmme klassekammerater

Kundby-pigens nyfundne interesse går altså ikke under radaren hos familien. Også en lærer på Sydskolen i Fårevejle, hvor hun gik i slutningen af 2015, skrev til kommunen om sin bekymring for pigen. Han rådede også pigen til at stoppe med sine ekstreme handlinger.

- Det påvirkede mig, forklarede Kundby-pigen i retssalen. 

Under ransagelsen af pigens hjem i Kundby, efter hun blev anholdt i januar 2016, fandt politiet flere sedler. På dem stod der for eksempel Join Islamic State, Jihad, og Gud er stor. Der var også sedler, hvor navnet på den jødiske skole i København fremgik.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg havde nok ikke det bedste forhold til jøder dengang, svarer hun på anklagerens spørgsmål om, hvorfor hun skrev om skolen på sedlen.

Under grundlovsforhøret forklarede hun dog, at hun ikke kunne lide jøder, og at de skulle dø.

- Men jeg mente det ikke, sagde hun på retsmødet onsdag.

Læs eller genlæs livebloggen fra første retsdag:

Kundbysagen - Dag 1

playliveblog

Nyhedsoverblik