Kun få nordtyskere er negative over for Femern-tunnelen

Det er strømmet ind med indsigelser mod Femern-tunnelen. Men nu viser en meningsmåling, at kun få nordtyskere er negative over for forbindelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De står i forhaverne. De hænger i butiksruderne. De sidder som klistermærker bag på bilerne.

Flere steder på Femern kan man se blå kryds, som symboliserer modstanden mod den faste forbindelse mellem den tyske ø og Lolland, og medierne er bragt flere historier om den massive tyske modstand.

Men nu viser en ny meningsmåling udarbejdet af YouGov for STRING-organisationen ifølge Lolland-Falsters Folketidende, at kun 14 procent af indbyggerne i Hamburg og Schleswig-Holstein stiller sig negative over for den faste forbindelse under Femern Bælt.

- På baggrund af de massive kampagner, som miljøorganisationer og rederiet Scandlines har gennemført og finansieret imod forbindelsen, så er resultatet jo slående, udtaler Steen Bach Nielsen, formand for STRING, der er et regionalt samarbejde over Femern Bælt, som strækker sig fra Skåne til Hamburg.

Tallene fra YouGov viser ifølge avisen desuden, at halvdelen i Skåne, og over halvdelen i Nordtyskland erklærer sig neutrale, eller svarer “ved ikke”, når de bliver spurgt til Femern Bælt-forbindelsen. 

I Tyskland er der stor modstand mod den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

 


Nyhedsoverblik