Stormen Knud rammer: Kun få ændringer for sjællænderne

Stormen Knud rammer Danmark i dag, fredag, men en regulær storm må vi se langt efter på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan godt være, efterårsvejret har fået fat i dag, fredag, men den varslede kraftige storm Knud, ser ikke ud til at ramme TV ØST's område.

DMI's varsel om storm med vindstød af orkanstyrke gælder således kun de vestjyske kyster mod Skagerak. Stormstyrke varsles langs den sønderjyske vestkyst ned til Vadehavet. Det skriver DMI.

quote Nu er det sådan, at stormen Knud han har haft lidt svært ved at bestemme sig for, hvornår han vil ramme og hvor meget ballade, han vil lave. Vi har fulgt godt med og gør det fortsat

Jesper Maack, kommunikationschef, Molslinjen

På Storebæltsbroen advarede man tidligere fredag om at køre over broen med vindfølsomme køretøjer. Fredag eftermiddag varsles der om blæst, der kan påvirke kørslen, men broen er ikke lukket for særlige køretøjer.

Knud kan ikke bestemme sig

På nuværende tidspunkt fredag eftermiddag er kun få færger i vores område påvirket af de kraftige vindstød.

Færgen til Omø sejler ikke klokken 15.00 og 19.00 og heller ikke fra Omø klokken 15.35 og 19.35. Det skriver Agersø og Omø-færgerne i deres trafikinformation.

Hos Molslinjen er ruterne til og fra Aarhus og Ebeltoft endnu ikke påvirkede af vindstøddene.

- Vi sejler planmæssigt indtil videre, oplyser Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen A/S til TV ØST.

Men her følger man prognoserne tæt.

- Nu er det sådan, at stormen Knud han har haft lidt svært ved at bestemme sig for, hvornår han vil ramme og hvor meget ballade, han vil lave. Vi har fulgt godt med og gør det fortsat, siger Jesper Maack og tilføjer:

- Hvis der opstår noget, så vi ikke kan sejle efter planen, vil vores kunder, der har booket, få information på sms om det, siger han.

Træ væltet

Selvom Knud ikke har ramt Sjælland hårdt, har man dog alligevel oplevet problemer på tognettet.

For på Lille Syd-banen mellem Roskilde og Næstved er et træ væltet over sporene, så derfor har man indsat togbusser. Togbusserne kører mellem Roskilde og Køge, skriver DSB på deres hjemmeside.

Stormen Knud er et lavtryk, der kommer ude fra dem nordøstlige del af Nordsøen lige ud for den sydvestligste del af Norge og bevæger sig mod nordøst, skriver DMI fredag klokken 14.

Fordi Knud også kommer med en koldfront, er temperaturen også faldet. I Holbæk faldt temperaturen næsten syv grader på én time, skriver DMI på Twitter.

I vores del af landet varsles det, at der kan ventes frisk vind til kuling og vindstød, der kan nå op på hård eller stormende kuling.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik