Kulturinstitutioner vil lære børn om natur og historie: - Jeg håber, det udvider deres horisont

Et projekt skal få flere skoleklasser på tur for at lære Danmark bedre at kende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fossilsafari i Faxe Kalkbrud, arkæologi for en dag på Holbæk Museum eller viking på Vikingeborgen Trelleborg.

Der er noget for enhver smag, hvis man vil se og lære om natur, kultur og historie i den midt,- vest,- og sydsjællandske del af landet. Dog er det formentlig de færreste 4. klasseselever, der bor til venstre for Kattegat, der har oplevet disse attraktioner.

Det vil kultur- og kirkeminister, Mette Bock (LA), lave om på.

Kultur- og kirkeminister
Læs også
Ministerie giver tilskud til lejrture: - Vi skal blive bedre til at vise Danmark frem for vores børn
Kultur- og kirkeminister
Læs også
Ministerie giver tilskud til lejrture: - Vi skal blive bedre til at vise Danmark frem for vores børn

quote De får oplevelsen af, hvordan klinten er skabt af kridt og en fornemmelse af hele Danmarks fundament og den geologisk tilblivelse.

Helle Juul Hansen, Formidlingschef og naturguide, GeoCenter Møns Klint

De næste fire år vil Kulturministeriet afsatte penge til landets 4. klasser, så flere børn kan lære Danmark bedre at kende, og det viser flere af regionens kulturinstitutioner stor interesse for. Blandt andet på GeoCenter Møns Klint.

- Vi synes, det er en rigtig god idé at udbrede kendskab til dansk natur og kultur, og vi får det ud af det, at vi forhåbentlig får mulighed for at nå ud til endnu flere klasser. Så vi er kun interesserede i at udbrede kendskabet til GeoCenter Møns Klint og give børnene en god oplevelse, siger Helle Juul Hansen, der er formidlingschef og naturguide på GeoCenter Møns Klint.

Artiklen fortsætter under videoen.

4.C fra Skolen på Herredsåsen i Kalundborg Kommune besøgte Den Gamle By i Århus, som en del af projektet.

Større kendskab til landet

Formålet med projektet er ikke, at kulturinstitutionerne skal øge besøgstallet, men især at give børnene et større indtryk af, hvordan Danmark ser ud på tværs af landet.

- De får en fantastisk naturoplevelse, der er enestående i Danmark. De får oplevelsen af, hvordan klinten er skabt af kridt og en fornemmelse af hele Danmarks fundament og den geologisk tilblivelse. Og så får de en rejse tilbage i tiden, siger Helle Juul Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vikingeborgen Trelleborg nær Slagelse er blandt andet en del af projektet "Kend dit land".
Vikingeborgen Trelleborg nær Slagelse er blandt andet en del af projektet "Kend dit land". Foto: TV2 ØST

Udover GeoCenter Møns Klint kan man blandt andet opleve flere attraktioner, som Museum Vestsjælland udbyder. Heriblandt Malergården i Odsherred, de mange historiske træskibe i Holbæk Havn og Holbæk Museum, hvor man kan være arkæolog for en dag.

quote De oplever, at det land, de selv bor i, har rigtig meget at byde på, og at der også er mangeartede historier.

Eskil Vagn Olsen, Museumsdirektør, Museum Vestsjælland

- De får en oplevelse, hvor de kommer ud til steder, de normalt ikke ville se, og så får de udbredt deres verdensbillede. De oplever, at det land, de selv bor i, har rigtig meget at byde på, og at der også er mangeartede historier. Så jeg håber, det udvider deres horisont og får kendskab til den forskellighed, der er, siger Eskil Vagn Olsen, der er museumsdirektør på Museum Vestsjælland.

Læs også
Skoleklasser tester projekt - skal lære om dansk kultur og historie
Læs også
Skoleklasser tester projekt - skal lære om dansk kultur og historie

Som en del af projektet giver Kulturministeriet de næste fire år tilskud til, at landets fjerdeklasser kan tage på tur. Det forventes, at op mod 30.000 elever tager afsted til efteråret.

Ønsker man af blive en del af projektet ”Kend dit land”, skal man som privat- og friskole søge senest i dag den 21. marts, mens der for folkeskoler først er deadline den 15. april.


Nyhedsoverblik