Kritik af Næstved Kommune: - Den lille dreng har jo ikke noget børneliv

00:52

Børns Vilkår er utilfredse med Næstved Kommunes håndtering af Stine Mortensens sag. Video: Mikkel Riise - TV ØST

Næstved Kommune har ikke hjulpet en syg alenemor og hendes søn tilstrækkeligt med aflastning, mener Børns Vilkår.

- Det er meget bekymrende. 

Sådan lyder det fra Anette Brøndum Sørensen, specialkonsulent i Landsorganisationen Børns Vilkår. 

Som TV ØST tidligere har fortalt, har adskillige fagfolk og læger i årevis lavet underretninger til Næstved Kommune om en 6-årig dreng, som de vurderer skal i aflastning. 

Drengens mor, 35-årige Stine Mortensen, er fysisk og mentalt syg og evner ikke at have ham alene, men får ikke aflastning til sin søn. 

Ud fra de problemer moren står i, så er det jo ikke tilstrækkeligt, og man skal også have mere fokus på drengen

Anette Brøndum Sørensen, specialkonsulent i Landsorganisationen Børns Vilkår

Stine Mortensen har fået rådgivning og en form for familiebehandling, men det er ikke nok, mener Børns Vilkår og retter nu en kritik mod Næstved Kommune. 

- Ud fra de problemer moren står i, så er det jo ikke tilstrækkeligt, og man skal også have mere fokus på drengen, siger Anette Brøndum Sørensen fra Børns Vilkår. 

- Familiebehandling afhjælper jo ikke hendes (moren, red.) problemer. Hun er jo syg på rigtig mange områder, fortsætter hun.  

Aflastning vil kunne gøre forskellen, mener Børns Vilkår. 

Læs også Syg mor har bedt om hjælp i næsten tre år: Jeg kan ikke tage mig ordentligt af min søn

Mor har bedt om hjælp i tre år

35-årige Stine Mortensen har i tre år kæmpet for at få hjælp af Næstved Kommune til sin 6-årige dreng. Underretningerne bliver flere og flere, men lige lidt hjælper det.  

Hun arbejder ikke, fordi hun er syg fysisk og mentalt med diagnoser som gigt, depression og angst. Og hun ligger ofte med smerter.  

Den lille dreng har jo ikke noget børneliv. Han er meget veltilpasset, hjælper sin mor, vækker hende om morgeren og kommer tit meget sent i skole

Anette Brøndum Sørensen, specialkonsulent i Landsorganisationen Børns Vilkår

Sønnens far har ingen kontakt til dem, og Stine Mortensen har ingen familie eller venner i nærheden, som kan hjælpe hende med sønnen. 

Han sørger selv for at stå op om morgenen, når han skal i skole, fordi hans mor ikke har kræfter til at få ham op. 

- Den lille dreng har jo ikke noget børneliv. Han er meget veltilpasset, hjælper sin mor, vækker hende om morgeren og kommer tit meget sent i skole. Han beskrives som en dreng uden ret meget selvværd og selvtillid, siger Anne Brøndum Sørensen, specialkonsulent i Børns Vilkår.  

Underretninger intensiveres

Når Børns Vilkår læser om sagen, er især én ting alarmerende:

- De underretninger, der ligger, er værre, end de var i 2015. De er mere bekymrende. De beskriver en større grad af bekymring fra folk og professionelle, der kender moderen og drengen, siger Anette Brøndum Sørensen.

- Vi har en mor, som erkender, at hun ikke magter opgaven som mor alene. Og man kan se, at på et tidspunkt får hun det så dårligt psysisk, at hun taler om at tale sit eget liv og hun begynder at cutte (skære i sig selv, red.). Og det er jo ikke noget et barn skal være i. 

Jeg tænker, at det kan have rigtig store konsekvenser for ham på længere sigt, og han kan få et rigtig svært liv, fordi han er på vej ud i en fejludvikling

Anette Brøndum Sørensen, specialkonsulent i Landsorganisationen Børns Vilkår

Hvad tænker du så om, at der ikke bliver reageret?

- Jeg tænker, at det kan have rigtig store konsekvenser for ham på længere sigt, og han kan få et rigtig svært liv, fordi han er på vej ud i en fejludvikling. Og fordi det kan have så store konsekvenser for ham, når han bliver ældre.

Næstved Kommune er ifølge Anette Brøndum Sørensen dog ikke helt på afveje, da de er i gang med at lave undersøgelser for at kortlægge drengens problemer.

Der skal bare mere til. 

- Det er rigtigt, at man undersøger ham yderligere, fordi han måske har nogen meget alvorlige problemer, når aflastningen ikke er tilstrækkelig. Så det er godt nok, at kommunen er grundig og vil undersøge. De skal bare lave noget andet samtidigt. 

Næstved Kommune svarer på kritikken i TV ØST's nyhedsudsendelse i aften klokken 19.30.

 

01:43 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App