Kreativ bedrager idømt flere måneders fængsel efter mere end 80 sager

En 23-årig mand fra Maribo er dømt for mere end 80 gange at snyde på både Just Eat, Den Blå Avis, Facebook og optage kviklån med andres identitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet betegner den 23- årige bedrageridømte mand fra Maribo som en yderst kreativ mand.

- Beløbsmæssigt ligger vi omkring 230.000 kroner. Der er rigtig mange forhold, hvor han har bestilt mad fra Just Eat og så betalt med nogle andres betalingsoplysninger, fortæller Carsten Høj Hansen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han anslår, at cirka halvdelen af beløbet er brugt på mad. Resten af pengene har den 23-årige fået ved at sælge varer på både Den Blå Avis og på Facebook. Køberne har dog aldrig modtaget varerne. Han er også dømt for at optage kviklån med andre personers identitet.

quote Der er rigtig mange forhold, hvor han har bestilt mad fra Just Eat og så betalt med nogle andres betalingsoplysninger

Carsten Høj Hansen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De mere end 80 bedragerier er foregået mellem den 10. april 2017 og frem til maj i år.

Tilståelsessag

Han har fået en straksdom på seks måneders fængsel ved retten i Nykøbing Falster og er allerede sat bag tremmer.

- Han har kendt sig skyldig i alle forholdene. Og derfor kunne det køre som en tilståelsessag. Man skulle blot gennemgå alle forholdene, siger Carsten Høj Hansen.

quote Han har kendt sig skyldig i alle forholdene

Carsten Høj Hansen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det er ikke alle de personer, der er blevet bedraget, som har anmeldt den 23-årige. Carsten Høj Hansen forklarer, hvorfor sagen ender med at handle om mere end 80 forskellige bedrageriforhold:

- Hvis vi begynder at få fat i en ende af noget, kan vi godt rette henvendelse til folk og sige, at vi kan se, de har været i en eller anden korrespondance med den her gerningsmand. Og så bliver det anmeldt via vores mellemkomst, forklarer han.

Den dømte er en kending hos politiet. Han har tidligere fået en dom for bedrageri.


Nyhedsoverblik