Kravlenisser med et budskab – sætter fokus på hjemløse i provinsen

I dag gik de hjemløses landsorganisation på gaden i Slagelse for at dele gratis kravlenisser ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke kun i store byer som København og Aarhus, at mennesker må sove på gaden, fordi de ikke har et hjem. Det sker også i høj grad i provinsen.

Og det var netop budskabet, da de hjemløses landsorganisation, SAND, lørdag stillede sig op på Schweizerpladsen i Slagelse. Her delte de gratis kravlenisser ud til alle.

- Det skulle meget gerne ende med, at folk tænker lidt over, at det ikke kun er i storbyerne, der er hjemløse. Det er også ude i provinsen. Det vil vi gerne vise med de her kravlenisser, som er den hjemløse, der kommer med hjem i varmen og holder jul, siger næstformand i SAND Nordvestsjælland, Sanne Moos.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan her ser kravlenisserne ud.
Sådan her ser kravlenisserne ud. Foto: Katja Gasiorowski - TV ØST

Kender alt til det

Sanne Moos har selv været hjemløs, og det er ikke særlig lang tid siden.

- Jeg er en af de heldige, der kom i egen bolig for et år siden. Jeg kom ud af en skilsmisse, blev psykisk syg, havnede på psykiatrisk afdeling, blev hjemløs og boede et år og ti måneder på forsorgshjemmet Toften her i Slagelse, siger hun.

quote Jeg håber, at folk om ikke andet givet et smil og siger, det er godt gået, når vi er på gaden. At de tænker lidt på de hjemløse og dem, der ikke har noget sted at gå hen

Sanne Moos, næstformand, SAND Nordvestsjælland

- Så jeg kender alt til det. Den dag i dag bruger jeg al min tid på at hjælpe vores nuværende hjemløse. Og derfor bruger jeg også min tid på at dele kravlenisser ud.

Brug for mere fokus

For der er brug for fokus på de hjemløse, slår Sanne Moos fast. Ved sidste optælling var der 144 hjemløse i Slagelse.

- Det betyder rigtig meget for mig, for vi har ingenting her i Slagelse udover 24 pladser på Toften, og så er der lige kommet to nødherbergspladser til to hjemløse om natten. Ellers har vi ikke noget sted fra fredag klokken 15, når varmestuen lukke, siger hun.

171207_hjemloesevo.transfer.jpg
Læs også
"Hvis jeg ikke var kommet ind på herberget, havde jeg ikke levet i dag"
171207_hjemloesevo.transfer.jpg
Læs også
"Hvis jeg ikke var kommet ind på herberget, havde jeg ikke levet i dag"

Sanne Moos håber, at kravlenisserne kan vække eftertanke, når de kommer til at hænge i hjemmene rundt omkring.

- Jeg håber, at folk om ikke andet givet et smil og siger, det er godt gået, når vi er på gaden. At de tænker lidt på de hjemløse og dem, der ikke har noget sted at gå hen. At når de kigger på kravlenisserne, så skænker de lige de hjemløse en tanke, siger hun.


Nyhedsoverblik