Fisk, svømmere og dykkere får attraktion under havet

Torsdag får Korsør en ny attraktion til svømmere og dykkere – og et nyt hjem til fisk. Et kunstigt rev ved Halskov Havn etableres torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et kunstigt rev skal fremover skaffe bedre bosteder for liv i havet og lokke turister til Slagelse Kommune. Et tiltag de har arbejdet på i Slagelse i mange år.

- Det er kun en engangsudgift for Slagelse Kommune på 150.000 kr. Og jeg tænker på, at når vi bruger 15-30 mio. inde på kysten til de her vandsportscentre, og de her ting vi sætter igang. Så er det et meget lille beløb for at få ekstra liv ude i vandet, siger Villum Christensen - Formand for Erhverv- plan- og miljøudvalget, Slagelse kommune. 

Torsdag sænkes den seks ton store struktur i havet ud for Halskov Havn.

Revet ligner et pindsvin af beton – en betonstruktur fyldt med sten, med tre meter lange rør stikkende ud. Revet skal skabe gemmesteder til småfisk og andet liv i havet.

Kleppert på 35 kubikmeter

Konstruktionen er større sag med en indvendig volumen på 35 kubikmeter og en ydre overflade på hele 200 kvadratmeter - svarende til arealet af et større parcelhus. 

Der er inderst en jordflade, og yderst en rørflade. Og rørene er tre meter i længden.

Rørene skal skabe flere gemmesteder for livet i havet omkring konstruktionen.

Kan nåes af svømmere fra stranden

Revet placeres på mindre end fem meters dybde, sådan så både dykkere og snorkeldykkere kan besøge strukturen, der er op imod stranden ud for molen ved havnen.

Halskov Havn er åbnet som et havsportscenter, og det nye rev skal ses i den sammenhæng.

Håbet med revet er, at det kan fremme kystturismen i området.

Dykker på rev
Læs også
Slagelse Kommune vil skabe nyt dykkerparadis
Dykker på rev
Læs også
Slagelse Kommune vil skabe nyt dykkerparadis

Rev er populære

Også i Limfjorden, ud for Nordsjælland og ved Als arbejder man i disse år på at etablere kunstige rev til erstatning for de mange rev, der igennem tiden er blevet ødelagt ved fiskeri og stenfiskeri.

Håbet er, at de mange nye rev kan få en betydning for optaget af kvælstof i havene, når planter får nye steder at sætte sig på havbunden.

Revet ved Halskov Havn er noget mindre end de øvrige rev – men kommer omvendt til at ligge nærmere kysten.

 


Nyhedsoverblik