Kontroversielt forslag droppet: Vi burde nok have gjort det tidligere

Et kontroversielt spareforslag er nu skrinlagt i Vordingborg Kommune, efter det har mødt kritik fra mange sider.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har skabt furore, at kommunalpolitikerne i Vordingborg har overvejet et forslag, der ville betyde, at sengeliggende ældre kun kom ud af sengen én gang i døgnet.

Men nu fjerner Vordingborgs borgmester, Michael Seiding Larsen (V), forslaget fra sparekataloget, skriver Sjællandske.

Borgmesteren ærgrer sig over, at forslaget har givet kommunen et negativt rennome på landsplan og siger over for avisen:

- Det er et forslag, som ikke har nogen gang på jorden, og vi burde nok, set i bakspejlet, have trukket det tilbage tidligere. Det har været med til at give Vordingborg dårlig omtale - uden reel baggrund.

S-profil i forsvar på tv

Vordingborg Kommune skal spare mellem 10 og 20 millioner kroner I det kommende budget. Det fik I juli måned socialudvalget til at foreslå, at ældre borgere maksimalt kan forvente at komme op én gang om dagen.

Formanden for socialudvalget i Vordingborg, Heino Hahn (DF) er enig i beslutningen om at droppe forslaget, men siger dog, at han først føler sig, når en ny budgetaftale uden forslaget er underskrevet.

Forslaget fik blandt andet national opmærksomhed, da S-formand Mette Frederiksen refererede forslaget i en tale. Det betød senere, at hendes partifælle Magnus Heunicke, der er valgt ind i Folketinget i Næstved, måtte forsvare hende i DR2-programmet 'Detektor'. Det skulle han, fordi det angiveligt var ham, der havde fortalt hende om det, og fordi hun i sin tale sagde, at det var kommunens eneste forslag. Det viste sig ikke at passe.

I aften er der borgermøde om Vordingborg Kommunes budget for 2018. 


Nyhedsoverblik