Kontanthjælpsmodtagere skal i småjob og få løn

En ny forsøgsordning skal få langtidsledige til at påtage sig småjob, hvor de kan beholde 70% af lønnen, uden det går udover kontanthjælpen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sammen med 13 andre kommuner er Kalundborg med i en forsøgsordning, hvor langtidsledige kontanthjælpsmodtagere kan påtage sig småjob. Med deres arbejde vil de kunne beholde 70% af deres løn, uden de vil blive medregnet i kontanthjælpen. Det fortæller P4 Sjælland.

26 langtidsledige fra Kalundborg har knoklet i 2.200 arbejdstimer, og det er kommunens arbejdsmarkedschef, Jens Folman, begejstret for.

- Det er jo en god ting, at vi får en gruppe arbejdsparate. Det vil sige de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet kommer ud i noget ordinært arbejde, hvor de får en løn for det arbejde, der præsterer. Det er et vigtigt skridt på vejen hen mod en fast tilknytning til arbejdsmarkedet, siger han til P4 Sjælland.

Udover Kalundborg Kommune er blandt andre Odsherred og Stevns fra regionen også med i ordningen om borgere på kontanthjælp, der får lov at beholde en del af de penge, som de har været i stand til at tjene gennem et arbejde.


Nyhedsoverblik