Konservative i Holbæk kræver stop for sportsby

Holbæk Kommune skal spare 200 millioner kroner, og det får det konservative medlem af byrådet til at kræve et stop for arbejdet med Holbæk Sportsby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Står det til det konservative byrådsmedlem i Holbæk Kommune, Michael Suhr, så skal al arbejde med den kommende Holbæk Sportsby stoppe. Kommunen har nemlig for store økonomiske problemer, til at arbejdet kan fortsætte.

Det skriver Sjællandske.

Holbæk Kommune skal barbere næste års budget ned med 204 millioner kroner, hvis alt skal løbe rundt, og Michael Suhr er ikke i tvivl om, at Holbæk Sportsby er en af synderne.

- Jeg ser klart en sammenhæng med, at sportsbyen skulle stemmes igennem før besparelserne. Det er klart, at Konservative vil kræve, at arbejdet med sportsbyen sættes i bero. Så må vi betale den erstatning, der skal til. Hvis vi har bundet noget af kassebeholdningen til Holbæk Sportsby, kan vi ikke bruge de penge til noget andet, siger han til Sjællandske.

quote Uanset om vi etablerer Holbæk Sportsby eller ej, vil udfordringen være den samme.

Søren Kjærsgaard (V), borgmester

Flere partier er enige

Og den udlægning er både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance enige i.

- Når man er presset på likviditeten, så ville det være underligt, at det ikke hang sammen. Den dag, den første bold ruller, har vi taget 244 millioner kroner op af kassen. Så efterlader man et hul, og så bliver vores likviditet presset. Så mange penge har vi ikke i kassen, siger byrådsmedlem Søren Stavnskær (LA).

Hverken Socialdemokraterne eller Venstre-borgmester Søren Kjærsgaard mener dog, at arbejdet med Holbæk Sportsby har betydning for kommunens underskud.

- Uanset om vi etablerer Holbæk Sportsby eller ej, vil udfordringen være den samme: Vi bruger flere penge på skoler, ældre, det specialiserede område og flygtninge, end vi har indtægter til, skriver borgmesteren således i et nyhedsbrev fra Venstre i Holbæk Kommune ifølge Sjællandske.

Budgettet for Holbæk Kommune skal endeligt vedtages 5. oktober.


Nyhedsoverblik