Konflikt eller ej? Danske Regioner beder nu Forligsmanden om svar

Arkivfoto.

Regionerne vil have svar på, om overenskomstforhandlingerne går imod et forlig eller konflikt. Patienters operationer og undersøgelse afhænger af svaret.

Danske Regioner har bedt Forligsmand Mette Christensen om at få en tilkendegivelse af, om overenskomstforhandlingerne styrer mod forlig eller konflikt.

Det skriver Avisen.dk.

Det har de gjort, fordi regionerne, der er arbejdsgiver for de ansatte i sundhedsvæsnet, skal bruge meldingen til at give tusindvis af patienter besked om, hvorvidt deres planlagte operationer og undersøgelse er aflyste.

Læs også Staten varsler lockout af 120.000 ansatte

- Det er klart, at vi har en oplagt interesse i relativt snart at få en tilkendegivelse af, hvor det bærer henad. Skal vi udsætte operationer eller ej? Det skal vi give patienterne besked om, siger Anders Kühnau, regionernes topforhandler, til Avisen.dk. 

Meldingen kommer dagen før, at regionerne er indkaldt til forhandlinger i Forligsinstitutionen. Mandag forhandler kommunerne, og onsdag er parterne på statens område sat stævne hos Mette Christensen på Sankt Annæ Plads i det indre København.

De faglige organisationer har varslet strejke, som kan blive en realitet den 4. april. Arbejdsgivernes lockout kan træde i kraft den 10. april.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App