Kommuner sender direkte fra byrådssalen på Facebook: - Vi skal være lidt med på noderne

Flere kommuner live-streamer byrådsmøderne på Facebook. Det handler om at være med på noderne, lyder det fra Næstved Kommune, som blandt andet gør det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi skal være lidt med på noderne i forhold til at møde borgerne der, hvor de er. Vi har jo ikke rigtigt mange tilhørere i byrådssalen.

Sådan lyder det fra Gitte Nonbo, der er teamleder i Team Byrødder og Direktion i Næstved Kommune. De er nemlig én af de 12 kommuner, der er begyndt at live-streame byrådsmøderne direkte på Facebook.

quote Det handler om lokaldemokrati og kommunikation

Anne Madsen (S), byrådsmedlem i Sorø Kommune

Det skriver DR Sjælland.

Lokaldemokrati og kommunikation

Mens borgere i Næstved, Faxe, Odsherred og Lolland kommuner kan følge med i deres Facebook-feed fra byrådsmøderne, så ser det ganske anderledes ud i blandt andet Sorø Kommune.

Her skal borgerne troppe op i salen, hvis de vil følge med i møderne. Og det er Anne Madsen (S), der er byrådsmedlem, ikke en tilhænger af.

- Der kan være ældre, handicappede eller børnefamilier, som ikke har mulighed for at komme. Det handler om lokaldemokrati og kommunikation, siger hun til DR Sjælland.

Ifølge borgmester Gert Jørgensen (K) har man ikke valgt løsningen, fordi det er en økonomisk prioritering at sætte kameraer op i byrådssalen.


Nyhedsoverblik