Kommunen advarer: Isen på søerne i Slagelse er ikke sikker endnu

Det er endnu ikke sikkert at bevæge sig ud på isen på søerne i Slagelse. Men det kan måske ændre sig i næste uge, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når man går forbi en sø dækket af is, så kan det være fristende at bevæge sig ud på det frosne vand for at skøjte rundt.

Men indtil videre har isen i Slagelse ikke været tyk nok til, at man på sikker vis kan tage en skøjtetur på søerne, advarer Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

quote Men indtil da vil jeg bede folk om ikke at gå på isen – både fordi det ikke er sikkert, men også fordi man risikerer at ødelægge isen, så vi må udskyde åbningen

Lasse Møberg Fjeldsted, driftsplanlægger

Det håber man dog kan blive muligt i næste uge, for i weekenden kommer frostvejret for alvor kommer ind over landet.

- Vi golder øje med isen, men den skal være mindst 13 centimeter tyk, før den kan bære. Det er den ikke endnu. Det kræver flere dage med dagsfrost, men hvis det kolde vejr fortsætter, så er der gode muligheder for, at vi kan åbne søerne i løbet af næste uge, siger driftsplanlægger Lasse Møberg Fjeldsted.

Risikerer at ødelægge isen

Der er sejs skøjtesøer i Slagelse Kommune, og af dem kan regnvandsbassinet på det gamle stadion i Slagelse måske blive åbnet allerede på mandag.

- Men indtil da vil jeg bede folk om ikke at gå på isen – både fordi det ikke er sikkert, men også fordi man risikerer at ødelægge isen, så vi må udskyde åbningen, siger Lasse Møberg Fjeldsted.

Hvis frostvejret gør søerne skøjtesikre, så bliver der sat skilte op ved bredden med teksten ”Færdsel på isen er tilladt”. Du kan også finde ud af, hvilke søer, der er sikre, her.

Skøjtesøer i Slagelse Kommune

  • Smedegadesøen, Slagelse
  • Svanesøen, Slagelse
  • Lovsøen, Korsør
  • Tårnborgsøen, Korsør
  • Søen ved Guldagergård, Skælskør
  • Regnvandsbassinet på det gamle stadion, Slagelse

Nyhedsoverblik