Kommune siger undskyld: Breve viste 700 borgeres cpr-numre

Med røde ører siger Slagelse Kommune nu undskyld, efter en medarbejder lavede en fejl, der potentielt kan have afsløret flere hundrede borgeres personlige oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I et Facebook-opslag lægger kommunen sig fladt ned og beder om tilgivelse fra deres borgere.

- UNDSKYLD! Det er menneskeligt at fejle – men når vi laver fejl i systemerne, ja så påvirker det desværre tit rigtig mange, indleder de opslaget.

Fejlen skete, da en medarbejder ved navn Jan i afdelingen for Natur, Vej og Trafik arbejdede i det system, kommunen bruger til at udsende breve om fjernvarmearbejde.

Dobbeltfejl

Desværre for Jan, for Slagelse Kommune og for 700 borgere, kom han til at trykke nogle forkerte oplysninger ind i systemet. Fejlen betød ikke kun, at brevene blev sendt ud med papirpost fremfor den digitale; borgernes cpr-numre var også placeret sådan i brevet, at man kunne se dem gennem ruden i kuverten.

Dermed kan de 700 berørte borgere potentielt fået afsløret deres cpr-numre, og det er det, kommunen nu beklager.

- Der er ikke så meget andet vi kan sige end undskyld – vi beklager meget fejlen, og har sendt en undskyldning til de berørte. Vi er nu i gang med at undersøge, hvad vi kan gøre for at sikre os mod den slags uheld i fremtiden.

Se Facebook-opslaget herunder:

 


Nyhedsoverblik