Kommune opkrævede for meget for handicaptransport: Nu får borgere penge tilbage

01:59

En far fra Korsør har fået penge tilbage fra Slagelse kommune efter i årevis at være blevet opkrævet for mange penge for kørsel af sin handicappede søn. Men kommunen nægter fortsat at have gjort noget ulovligt.

Vagn Kviesgaard har kæmpt en lang og sej kamp mod Slagelse Kommune. I ti år har hans autistiske søn årligt betalt omkring 10.000 kroner for transport.

1 af 2

Slagelse Kommune har i årevis opkrævet for mange penge for transport af handicappede. Nu får flere borgere penge tilbage.

I flere år har Slagelse Kommune opkrævet for mange penge for transport af handicappede.

Tilbage i 2016 kom det frem, at op mod 500 personer systematisk var blevet trukket for alle udgifter til deres transport, selv om det kun var tilladt at kræve penge for benzin, olie og sprinklervæske.

Sagen endte i dødvande på grund af en intern kommunikationsfejl i Slagelse Kommune, og de mange borgere måtte derfor vente i flere år på en afgørelse.

Det er uacceptabelt, men jeg orker ikke at slås mere for den sag

Vagn Kviesgaard, far til infantil autist

Men nu har Slagelse Kommune valgt at betale flere af de opkrævede kørselspenge tilbage. Hos kommunen vurderer man dog, at der kun er tale om 150 personer, som systematisk er blevet trukket for alle udgifter til deres transport.

En af de borgere, som har fået penge tilbage, er Vagn Kviesgaards søn. Han er infantil autist og skal have hjælp til det meste. Derfor bor han på Autismecenter Vest i Slagelse.

Sønnen skal både have hjælp til at gå i bad, tage tøj på og til transport. Transporten betaler han cirka 10.000 kroner for årligt, og det er i følge hans far en alt for høj pris.

Far: Nu orker jeg ikke mere

Sønnen har i alt modtaget 50.652 kroner fra Slagelse Kommune, efter Vagn Kviesgaard sendte en ansøgning til kommunen for at have krævet for mange kørselspenge gennem ti år. 

Læs også Betalte kommunen 80.000 kroner for transport: - Jeg er blevet røvrendt

Beløbet er cirka to tredjedel af beløb, som Vagn Kviesgaard ønskede.

- Det er uacceptabelt, men jeg orker ikke at slås mere for den sag, idet opkrævningerne af transport har været sat på stop i nu halvandet år, siger han til TV ØST.

Næstformand: Det er ikke ulovligt

Hos Slagelse Kommune bekræfter man, at der nu bliver betalt penge tilbage til borgerne.

Næstformanden i Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser, Sofie Janning (S), oplyser til TV ØST, at man har valgt at tilbagebetale kørselspengene, fordi det ifølge hende er ordentligt at gøre. Man betragter det ikke som ulovlig opkrævning af kørselspenge.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App