Næstved Kommune kan have penge til gode i Britta-sagen

Næstved Kommune har muligvis penge til gode efter sagen om Britta Nielsen, der er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næstved Kommune er en af de kommuner, der sandsynligvis har penge til gode i sagen om Britta Nielsen, som er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner af satspuljens penge.

Det oplyser Børne- og Socialministeriet, der i dag sender breve ud til en række tilskudsmodtagere.

hus_forbi.jpg
Læs også
Socialstyrelsen har lukket for udbetaling af satspuljemidler
hus_forbi.jpg
Læs også
Socialstyrelsen har lukket for udbetaling af satspuljemidler

Socialstyrelsen har gennemgået en række sager for at ”identificere tilskudsmodtagere, som efter en nærmere konkret vurdering kan vise sig at have et tilgodehavende”, som ministeriet skriver i en pressemeddelelse.

Styrelsen tager kontakt til alle de identificerede tilskudsmodtagere for at få de nødvendige oplysninger, så det kan vurderes, om de har et tilgodehavende.  

Skal have deres penge

Foruden Næstved Kommune kan blandt andre også Region Midtjylland, Cystisk Fibrose Foreningen og Danske Døves Landsforbund have penge til gode.

quote For mig handler det om, at vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt

Mai Mercado (K), børne- og socialminister

- For mig handler det om, at vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) i en pressemeddelelse.

Det er der allerede taget hul på med årets finanslov, hvor 80 millioner kroner er blevet sat af til at kompensere for de svindlede millioner, siger hun.

- Herudover er der en lille gruppe tilskudsmodtagere, som muligvis har et retmæssigt økonomisk krav. Hvis det er tilfældet, så skal de selvfølgelig også have deres penge, tilføjer ministeren.

Babyboom i Næstved
Læs også
Millioner til sårbare familier: Ringsted, Vordingborg og Faxe får penge fra satspulje
Babyboom i Næstved
Læs også
Millioner til sårbare familier: Ringsted, Vordingborg og Faxe får penge fra satspulje

Svindlen med satspuljemidlerne skal være foregået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

Når sagerne er færdigbehandlet, og det er endeligt besluttet, om tilskudsmodtagerne har penge til gode, vil de blive kontaktet.

De kan have penge til gode:

  • Fredericia Kommune
  • Jammerbugt Kommune
  • Københavns Kommune
  • Næstved Kommune
  • Region Midtjylland
  • Region Syddanmark
  • Cystisk Fibrose Foreningen
  • Danske Døves Landsforbund
  • Holstebro Kommune
  • Roskilde Kommune
     

Kilde: Børne- og Socialministeriet


Nyhedsoverblik