Det vi har sammen

Koldrøget laks på to måder

Opskrifter fra ZBC i Vordingborg

Koldrøget laks med lime peberrodscreme og ovnbagte kolde tomater

Dejlig nem forret eller fordobl portionen og den kan bruges som en lille frokost anretning. Server gerne lunt brød til. 

Til 4 personer

 

4 store skiver røget laks

Karse

Brøndkarse

4 citronskiver

 

Lime-peberrodscreme:

1 dl yoghurt naturel (kan også bruge Alpro Soya naturel, som er laktosefri)

½ tsk. sukker

1 tsk. fintrevet frisk peberrod eller høvlet peberrod fra bøtte

Saft af 1/3 lime

Salt og peber efter smag

 

Bagte tomater:

8 små evt. blommetomater

Lidt sukker

Salt

Peber

 

Sådan gør du:

Start med at forberede tomaterne. Tomaterne skæres i kvarte og lægges i et lille ildfast fad. Lidt sukker, salt og peber drysses på tomaterne. Kommes i ovnen ved 100 grader i ca. 30 min.  .

Herefter tilberedes ”Lime-peberrodscremen”. Yoghurt tilsættes sukker, fintrevet/høvlet peberrod og saft fra 1/3 limefrugt. Cremen smages til med salt og peber og stilles i køleskabet.

Lakseskiverne anrettes på tallerkener.

Pyntes med karse, brøndkarse, tomater, peberrodscreme og citron.

 

Koldrøget laks på bund af squash med nem røræg og frisk purløg

Dejlig nem og sund forret eller fordobl portionen og den kan bruges som en lille frokost anretning.  

4 personer

 

4 store skiver røget laks

1 stor squash

2 æg

Salt

Peber

Karse

 

Nem røræg i mikroovnen:

Pisk ægget i skål som kan tåle mikroovnen (meget plast kan og ellers glasskåle).

Tilsæt salt og peber efter smag.

Sæt skålen i mikroovnen og tænd på fuld styrke (de fleste alm. ovne er på ca. 800-1000 watt.).

Kik til røræggen efter 1-2 minutter og rør da rundt i rørægget.

Tages ud når konsistensen er korrekt.

 

Sådan gør du:

Start med at forberede squash. Vask den, skær den over på tværs og dernæst på langs, så du får nogle ensartede skiver af squashen på ca. en halv til en hel centimeters tykkelse, alt efter lyst.

Læg en flot skive røget laks på squashskiven, dernæst lægges en skefuld røræg på laksen og til sidst pyntes med frisk karse. 

Hele herligheden anrettes på tallerken.

Kan evt. også pyntes med lidt frisk tomat eller andet grønt fra skuffen på køl.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App