Kørte 39-årig mand ned med vilje: Nu har han fået sin straf

Seks års fængsel og udvisning af Danmark blev straffen til en 28-årig mand, der i forgårs blev kendt skyldig i at køre en mand ned med vilje i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 28-årig mand fra Roskilde skal seks år i fængsel – og derefter bliver han udvist af Danmark.

Det står klart, efter Retten i Holbæk i dag gav ham den endelige dom i sagen, hvor en 39-årig mand i Holbæk mistede livet i oktober sidste år.

Foruden sagens omkostninger skal den dømte mand også betale en millionerstatning til både den afdødes kone og hans børn.

Den 28-årige mand er dømt af et enigt nævningeting for at have kørt den afdøde ned med vilje foran Circle K-tankstationen i Holbæk. Hele episoden blev fanget på de overvågningskameraer, der er opsat ved tanken. Den 39-årige mand døde kort efter påkørslen af sine kvæstelser – han havde fået svære kranie- og hjernelæsioner. 

påkørsel mcdonald's
Læs også
Enige nævninge: 28-årig kørte med vilje 39-årig ned foran Circle K
påkørsel mcdonald's
Læs også
Enige nævninge: 28-årig kørte med vilje 39-årig ned foran Circle K

Tidligere på den skæbnesvangre aften havde den 39-årige spist på McDonald’s med to af sine børn. Her havde han en kontrovers med den nu dømte mand og hans 27-årige ven fra Brøndby. Det er angiveligt denne kontrovers, der senere førte til mødet ved Circle K.

Den 28-årige mand har hele tiden nægtet sig skyldig og sagt, at han ikke kørte den afdøde ned med vilje. Det skete ifølge ham ved et uheld, fordi han følte sig truet af manden og var bange. Men den forklaring købte retten altså ikke.

Gik efter mildest mulige straf

Allerede i onsdags efter skyldskendelsen argumenterede både anklager og forsvarer for, hvilken straf den 28-årige man skulle have.

Anklager Marie Elvekær Hansen mente, at han skulle idømmes en straf på mellem syv og otte års fængsel og samtidig udvises af Danmark. Den dømte kommer oprindeligt fra Irak. Anklageren gik efter denne straf, fordi den 28-årige mand fire gange før er dømt for vold.

Forsvareren derimod gik efter den mildest muligt straf, da det ifølge ham var uheldige omstændigheder, der førte til dødsfaldet. Udvisningen mente forsvareren skulle være betinget, fordi den dømte mand ikke har boet i Irak, siden han var et år gammel. 

Læs også
Alarmopkald efter dødspåkørsel: - Jeg løb for mit liv
Læs også
Alarmopkald efter dødspåkørsel: - Jeg løb for mit liv

Forsvareren argumenterede samtidig for, at den 28-årige mand har udvist stor vilje til at integrere sig i Danmark gennem uddannelse og engagement i foreningslivet, og at han har lagt sine voldsdomme bag sig.

Men retten nåede altså frem til en straf på seks års fængsel.

Den dømte mand har anket dommen til frifindelse i landsretten.


Nyhedsoverblik