Kører 65 kilometer hver dag: Godt at pendle mod strømmen

Er du træt af lange motorvejskøer? Nye tal viser, at flere og flere tager turen fra hovedstaden til byer i Region Sjælland. Flest pendler til Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I løbet af de seneste par år har folk fra hovedstadsområdet fået øjnene op for job i Region Sjælland. Flere hopper nemlig ind i bilen eller tager toget til og fra arbejde uden for hovedstaden.

Nye tal fra Væksthus Sjælland viser, at omkring 10 procent af den samlede beskæftigelse i Region Sjælland er fra hovedstaden.

Fra 2008 til 2014 er antallet af pendlere fra hovedstadsområdet til regionen vokset fra 27.197 til 30.629, hvilket er en stigning på næsten 10 procent. Holbæk Kommune er den kommune, som flest københavnere pendler til. Over 1800 mennesker tager hver dag turen til Holbæk, hvilket er en stigning på 427 i forhold til 2008.

Det rigtige job er afgørende

En af de personer, der har valgt at pendle imod strømmen er Jørgen Hybler.  Han bor på Amager og har arbejdet i Sparekassen Sjælland i Holbæk i de sidste tre år. For ham er de 45 minutter hver vej ikke et problem.

- Det vigtigste er, at det er det rigtige job, som er spændende. Køreturen bruger jeg til at slappe af og høre podcast og nyheder, siger Jørgen Hybler til TV ØST.

Tendensen glæder analysekonsulent Lill Andersen fra Væksthus Sjælland.

- Det er godt at de sjællandske virksomheder kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og det er noget, de får brug for i de kommende år også, siger Lill Andersen.

Selvom pendlingen ud af hovedstaden er stigende, så er det stadig sådan, at tre gange så mange pendler fra Region Sjælland til hovedstaden på arbejde. Det svarer til mere end 90.000. Det tal er også stigende.


Nyhedsoverblik