Køkkenchef: Jeg har ventet på det i 20 år

TV ØST mødte køkkenchefen fra Dragsholm Slot få minutter efter, han havde modtaget restaurantens første Michelin-stjerne. Læs hans reaktion her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var store smil og krammere til alle, da Dragsholm Slot onsdag formiddag modtog en stjerne i Michelin Nordic Guide 2017 til et arrangement i Stockholm. 

TV ØST var med, og det var en synligt glad og lettet køkkenchef Claus Henriksen, vi mødte, kort efter han havde modtaget stjernen.

Tillykke! Hvad betyder det her for dig?

Det betyder rigtig meget for området og for hele mit personale. De yder et fantastisk arbejde. Hele huset. Det er en glædens dag for os. Vi lægger noget mere på slottets historie - nu er gastronomien også med. Det synes jeg er fantastisk.

quote Det betyder rigtig meget for området og for hele mit personale. De yder et fantastisk arbejde

Claus Henriksen, køkkenchef Dragsholm Slot

Hvordan var det at stå derude bagved og blive råbt op?

Du har altid en forventning om, hvordan det er. Men du ved det ikke, før du har prøvet det. Der kom noget inde i maven, fordi nu er det nu. Det er noget, jeg har ventet på i måske 20 år, men det har aldrig været muligt.

Når du står og siger sådan helt cool og siger, at du har ventet på det i 20 år, så virker du meget rolig. Det er jo ret stort…

Det er rigtig stort, og det er ikke kun for os. Også alle de andre, der har fået to stjerner. Det et er jo det hele. Det er en glædens dag for alle. Men i dag er det onsdag, og i morgen er det torsdag, og så skal vi på den igen.

Sådan ser en vaskeægte Michelin-krammer ud: Køkkenchef Claus Henriksen og direktør Mads Bøttger omfavner hinanden efter Michelin-uddelingen.
Sådan ser en vaskeægte Michelin-krammer ud: Køkkenchef Claus Henriksen og direktør Mads Bøttger omfavner hinanden efter Michelin-uddelingen. Foto: René Holm

Hvor hårdt har du arbejdet for det her?

Jeg synes, det har været rigtig hårdt, men vi skal jo stadigvæk lave det, vi laver og holde det koncentreret omkring det. Det, synes jeg, er vigtigt. Det har vi gjort indtil nu, og det er vi blevet belønnet for. Det er fantastisk.

quote Det er noget, jeg har ventet på i måske 20 år, men det har aldrig været muligt

Claus Henriksen, køkkenchef Dragsholm Slot

Direktøren Mads Bøttger siger, at I har kæmpet for det i 12 år. Hvad har I gjort for at få det til at lykkes?

Vi har kigget på vores hænder pog spurgt os selv, hvad vi kunne gøre bedre. Og så har vi bare gjort det, er blevet ved og har troet på os selv.

Hvornår var du helt sikker på, at den var hjemme?

Da jeg sad ude i rummet og fik en kokkejakke på. Der er du sikker.

Hvornår blev du kontaktet?

Det gjorde jeg faktisk allerede i mandags, men der var mange ting, der skulle passes ind. Vi skulle først have fundet ture, og det går ikke op for én. Du sætter dig ind i et fly, du flyver, og det er stadig ikke gået op for dig. Du tager ud at spise, du slapper af, du får et godt måltid mad, du nyder det. Du går i seng og står op om morgenen, og så er det først, når der er tyve minutter til, du skal være der, at det begynder at gå op for dig.

quote Prøv at forestille dig, at du ikke må fortælle om en glæde, som du har lyst til at råbe og skrige ud over hele verden

Claus Henriksen, køkkenchef Dragsholm Slot

I går bragte vi et indslag, hvor du helt roligt sagde, at du ingenting vidste. Jeg var sikker på, at du ikke var typen, der løj, men det gjorde du…

Vi måtte ikke sige noget, det skulle være hemmeligt. Det var også svært. Prøv at forestille dig, at du ikke må fortælle om en glæde, som du har lyst til at råbe og skrige ud over hele verden. Nu sker det! Og du må ikke sige noget i to dage… I TO dage! Det er så svært. Det var ikke sjovt.


Nyhedsoverblik