Kobberbakkeskolen er sendt på økonomisk slankekur

Ingen løse vikarer til akut fravær og ansættelsesstop skal være med til at løse de økonomiske problemer på Kobberbakkeskolen i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver arbejdet på højtryk på Kobberbakkeskolen for at finde løsninger på skolens økonomiske udfordringer. Løsningen er at spare. Så lærerne må dække ind for hinanden ved akut sygdom, og der bliver ikke indkaldt løse vikarer. Samtidig er der indført ansættelsesstop.

Det fortæller Klaus Da Cunha, der netop er begyndt som skoleleder på Kobberbakkeskolen den 1. februar. Han havde ingen viden om skolens økonomiske problemer.

- Jeg hørte først om underskuddet på et økonomimøde, lige før jeg skulle starte på skolen, og allerede der tænkte jeg, at det går ikke og fik indført ansættelsesstop, sådan at vi kan minimere underskuddet så meget som muligt. Vi havde faktisk stillingsopslag ude og havde aftalt samtaler, som måtte aflyses, fortæller han.

Hvad gik galt?

Den seneste uge har en taskforce-gruppe kulegravet skolens budget. I går fik medlemmerne af Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune fremlagt en ny redegørelse for de økonomiske problemer, og underskuddet på skolen er med udgangen af februar 11,2 millioner kroner. Spørgsmålet er, hvordan det har kunnet gå så galt.

- Der har været stor udskiftning i ledelsen siden skolen begyndte i 2016. Den tidligere skoleleder blev sygemeldt og stoppede i september, og siden da er der ikke nogen, der har taget over og kunne gennemskue økonomien, fortæller Klaus Da Cunha. 

Kobberbakkeksolen Sydby skilt
Læs også
Underskuddet vokser:
Skole har brugt 11,2 millioner kroner for meget
Kobberbakkeksolen Sydby skilt
Læs også
Underskuddet vokser:
Skole har brugt 11,2 millioner kroner for meget

- Det er kompliceret, vi har mange specialtilbud, og det gør, at vi skal finde ud af hvilke børn, der går i hvilke tilbud, og hvornår børnene er startet og sluttet, det er rigtig vigtigt for at kunne styre økonomien. Vi har fået et overblik nu, og jeg er rigtig fortrøstningsfuld, siger han. 

- Der er rigtig mange medarbejdere her, der vil være med til at løse opgaven, så når nogen siger op, forsøger vi at løse opgaverne på en anden måde med de hænder, vi har. Vi må også skrue ned på noget af den service, vi har, som eksempelvis vejledning, forklarer Klaus Da Cunha.  

quote Den tidligere skoleleder stoppede i september, siden er der ikke nogen, der har taget over og kunne gennemskue økonomien

Klaus Da Cunha, skoleleder på Kobberbakkeskolen

Bekymrede forældre

Skolelederen har nu skrevet til alle forældre til skolens elever, hvor han forklarer at skolen forsøger at få styr på tingene fremadrettet.

En af dem, der har modtaget brevet er Åse Jørgensen fra Sandved, der er mor til et barn på skolen.

- Det er mange penge, der forsvinder, og det kan godt have store konsekvenser for de børn, der har brug for ekstra ressourcer, det er rigtig ærgerligt, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er mange penge, der forsvinder, det er rigtig ærgerligt, siger Åse Jørgensen, mor til elev på skolen. 
Det er mange penge, der forsvinder, det er rigtig ærgerligt, siger Åse Jørgensen, mor til elev på skolen.  Foto: Martin Stilling - TV ØST

For mange ansatte 

Hos Næstved Kommune mener man, at underskuddet er skolens ansvar, og der er ingen økonomisk hjælp på vej fra kommunen. 

- Skolerne i Næstved er selvforvaltende enheder, og det er gået galt, blandt andet fordi der har været for mange ansatte til de opgaver, der skulle løses, og så har prisen på de specialtilbud, vi har, været for lav.

Kobberbakkeskolen har et budget på 160 millioner, så underskuddet er på seks procent.

- Det er et overraskende stort underskud, og det er ikke noget, vi er vant til. Det er vi nødt til at tage meget alvorligt og få arbejdet af, siger Lars Nedergaard, der er centerchef i Næstved Kommune.

- Lige nu kigger vi på, hvordan vi kommer videre. Så vi skal mødes om 14 dage og finde ud af over hvor mange år, underskuddet skal hentes ind.

 

 


Nyhedsoverblik