Knivrøver slået ned med koben - nu risikerer han behandlingsdom

En 30-årige mand risikerer en tidsubestemt behandlingsdom, efter han forsøgte at røve en kiosk i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da døren gik op hos kiosken Spil og Vind i Korsør fredag den 23. februar sidste år, var det ikke en almindelig kunde, der trådte ind.

Det var derimod en dengang 29-årig mand bevæbnet med en kniv, som råbte til kioskejer Lars Alring, at han skulle give ham kassebeholdningen.

På butikkens videoovervågning kan man se, at kioskejeren ikke reagerede, som røveren ønskede. Han greb i stedet et koben bag disken og løftede det truende mod røveren.

quote Jeg løftede kobenet for at vise, at jeg mente det. Men så valgte han alligevel at trække kniven frem og gå til angreb

Lars Alring, kioskejer

- Jeg tog bare fat i det nærmeste, jeg havde, og så sagde jeg til ham: Du kan gå ud af min butik. Jeg løftede kobenet for at vise, at jeg mente det. Men så valgte han alligevel at trække kniven frem og gå til angreb, fortalte kioskejeren dengang til TV ØST.

- Det var ligesom bare for at true ham ud af min butik. Det kunne jeg jo ikke gøre verbalt. Men hvis jeg ikke havde haft kobenet, var jeg nok gået på ham med de bare næver, tilføjede han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Alring greb et koben bag disken, da en røver i februar sidste år kom ind i hans kiosk. Kioskejeren slog røveren bevidstløs og blev efterfølgende sigtet for vold.
Lars Alring greb et koben bag disken, da en røver i februar sidste år kom ind i hans kiosk. Kioskejeren slog røveren bevidstløs og blev efterfølgende sigtet for vold. Foto: Jacob Bagge

Ifølge Lars Alring selv slog han først røveren på armen for at få ham til at smide kniven, men det var ikke nok. Det udviklede sig til en kamp, hvor kioskejeren til sidst slog røveren i hovedet med kobenet, så han blev bevidstløs.

Tilkaldte selv en ambulance

Røveren vågnede efter kort tid fra sin bevidstløse tilstand og vaklede ud af butikken. Derhjemme tilkaldte han dog en ambulance, og det fik politiet til at kigge forbi.

Overvågning Vind og Spil
Læs også
Kioskejer forsvarede sig mod knivrøver med et koben
Overvågning Vind og Spil
Læs også
Kioskejer forsvarede sig mod knivrøver med et koben

Her blev manden anholdt og taget med på stationen. Han erkendte røveriforsøget. Politiet har sidenhen efterforsket sagen, og mandag den 1. april står den nu 30-årige mand ved Retten i Næstved tiltalt for forsøg på røveri.

Ifølge anklageskriftet, som Sjællandske har fået aktindsigt i, ønsker anklagemyndigheden idømt knivrøveren en tidsubestemt psykiatrisk behandlingsdom.

Kioskejer slap for tiltale

Kioskejer Lars Alring blev efter episoden sidste år sigtet for kvalificeret vold, men en måned efter røveriforsøget gav Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besked om, at sigtelsen om var frafaldet. Der havde ifølge politiet været tale om lovligt nødværge, da han angreb røveren med kobenet.

- De skriver, at de ikke mener, der er en domstol, der vil dømme mig i sagen. Jeg havde regnet med, det skete. Men lovgivningen er en mærkelig art. Så man kunne risikere, at der skete et eller andet, så jeg fik en anklage frem for en frifindelse, sagde Lars Alring til TV ØST.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Kioskejer Lars Alring slipper for en sag om vold.

- Når jeg ser forløbet, er det rent forsvar jeg laver. Så jeg synes ikke, det kan være anderledes. Men det er selvfølgelig ikke mig, der skal vurdere det, men en Anklagemyndighed. Jeg er lettet over det. Det må jeg sige, tilføjede han.

Lars Alring har 40 år som dørmand bag sig og er tidligere boksetræner. Han har ikke haft nogen form for traume efter episoden.

lars_alring.jpg
Læs også
Kioskejer slog røver bevidstløs med koben, men slipper nu for tiltale
lars_alring.jpg
Læs også
Kioskejer slog røver bevidstløs med koben, men slipper nu for tiltale

- Jeg har oplevet meget tumult og vold, og det bider ikke mig, som det måske ville have gjort, hvis en af de andre ansatte havde været her, sagde han.

Røveren har sagt undskyld

Efter overfaldet har Lars Alring mødt den 30-årige røver gennem offerrådgivningen.

- Jeg har haft et møde med ham, for vi skal jo færdes i samme by. Han har haft lidt dårlig samvittighed over det, og han har nogle psykiske problemer. Så tænkte jeg, hvis det kan hjælpe ham, at vi snakker sammen, og vi kan risikere at møde hinanden på gaden en dag, kan vi ligeså godt få snakket ud om tingene og få det ud af verden, fortalte Lars Alring.

kioskejer_frikendt.jpg
Læs også
Røver og kioskejer mødtes: - Vi har givet håndslag, og han har sagt undskyld
kioskejer_frikendt.jpg
Læs også
Røver og kioskejer mødtes: - Vi har givet håndslag, og han har sagt undskyld

- Jeg mødtes med ham, og han gav mig en undskyldning og så gav vi håndslag. Jeg har meget respekt for, at han giver en undskyldning, og vi kommer videre.


Nyhedsoverblik