Klosterkirke skal renoveres for 70 millioner kroner

00:47

Sorø Klosterkirke skal igennem en omfattende restaurering, der løber op i 70 millioner kroner. Pengene er skaffet via fonde og private donationer.

Sorø Klosterkirke skal igennem en historisk renovering, der løber op i 70 millioner kroner. Pengene kommer blandt andet fra A.P. Møller Fonden.

Taget skal renoveres, kirken skal kalkes, og kalkmalerierne skal restaureres.

Det er planen for en historisk renovering af Sorø Klosterkirke, der løber op i 70 millioner kroner.

Pengene kommer blandt andet fra A.P. Møller Fonden og den lokale virksomhed Sorana A/S. De har hver givet 25 millioner kroner til projektet.

- Det er vi jo super glade for. Det er jo noget, vi har arbejdet med gennem en årrække. Kirken er sidst blevet hovedistandsat i 1870, så vi må jo sige, at det er ved at være tid igen, siger direktør Jens Kristian Poulsen fra Stiftelsen Sorø Akademi.

- Det er en større opgave, end vi har kunnet løfte. Så det er dejligt, at der er nogen, der har villet hjælpe os.

Middelalderkonger stedt til hvile

Foruden A.P. Møller Fonden og Sorana har også Augustinus Fonden givet 7,5 millioner kroner til restaurering af kalkmalerierne, ligesom der skal bruges godt tre millioner kroner af provstiets midler. Stiftelsen spytter også selv penge i kassen.

Klosterkirken blev til omkring 1161 og blev i begyndelsen anvendt som gravkirke. Tre middelalderkonger er blandt andet stedt til hvile i kirken.

Der er ikke planer om at lukke kirken af, når renovationen går i gang i 2019. Den vil altså stadig være åben for offentligheden. 

Læs også Brugernes bud: Dette er det bedste ved Sorø Kommune

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App