Klassekammerater til 17-årig trusselssigtet: - Vi kan alle lære af det her

En 17-årig pige er sigtet for trussel om skoleskyderi. Nu fortæller en klassekammerat og en veninde til den sigtede, hvordan de oplever forløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens de mange elever strømmer ud af gymnastiksalen på Slagelse Gymnasium efter politiets oplæg torsdag, står to elever tilbage.

Det er Asmaa Hassan og Zainab Khalaf, der går i 2.g. De brænder for at fortælle deres version af episoden, hvor deres 17-årige klassekammerat blev anholdt onsdag og sigtet for trussel om skoleskyderi.

- Hun havde det rigtig dårligt, fortæller Zainab Khalaf.

quote Det var ironi fra hendes side. Selvfølgelig var det alvorligt, og man skal tage det seriøst. Men for hende var det en joke og en måde at vise andre, at hun var stærk nok til at komme i skole

Asmaa Hassan, klassekammerat til 17-årig pige

De beskriver hende som en skrøbelig pige med udfordringer. Det var ifølge dem de sider af hende, som drev hende til at skrive trusselsbeskeden på Instagram. Den besked som fik politiet til at anholde hende onsdag morgen ude foran skolen.

Fik udbrud i klassen

Ifølge de to klassekammerater ulmede der en vrede og frustration i den 17-årige pige, efter hun tirsdag fremlagde i en time og ifølge klassekammeraterne følte hun, at hun blev hængt ud i klassen.

- Hun fremlagde i en time, og nogen i klassen svinede hende til. Men hun er ikke typen, der siger noget til andre. Hun kan ikke lide at såre folk, så hun går med det selv, indtil det fylder for meget og så sprænger hun, siger Zainab Khalaf og fortsætter:

- Det var det, der skete i klassen. Hun fik sådan en form for et udbrud, og det var fordi, hun var frustreret, fortæller hun.

Slagelse Gymnasium
Læs også
Politiet til elever efter trussel om skoleskyderi: - Tænk jer godt om
Slagelse Gymnasium
Læs også
Politiet til elever efter trussel om skoleskyderi: - Tænk jer godt om

 Tirsdag aften talte Zainab Khalaf med den 17-årige pige, som hun fortæller, hun føler sig tæt med.

- Jeg snakkede meget med hende tirsdag aften. Hun havde det rigtig skidt og var meget bekymret for, hvordan folk så på hende efter hendes udbrud i klassen, om folk talte om hende og synes, hun var mærkelig, fortæller Zainab Khalaf.

Det førte, ifølge hende, til en snak om, hvordan den 17-årige skulle tackle det.

- Jeg sagde til hende, at hun skulle være stærk og være ligeglad med, hvad andre tænkte, og at jeg nok skulle støtte hende, når hun kom i skole, siger Zainab Khalef.

Efter episoden i klassen kom der ifølge de to klassekammerater rygter.

- Så kom der rygter om, at hun var den næste skoleskyder, fortæller Asmaa Hassan.

Besked var ironisk

Det var det, der ifølge de to klassekammerater, tirsdag aften fik den 17-årige pige til at skrive ordene ”jeg bliver den næste school shooter guys, lmao (laughing my ass out red.) watch out” .

Og da hun trykkede ”del” på den besked betød det, at hun ikke fik lov at komme ind på skolen. I stedet blev hun anholdt og lagt i håndjern ude foran Slagelse Gymnasium.

- Vi var helt i chok. Vi vidste ikke, hvad der skete. Nogen havde skrevet i en Facebookgruppe, vi har, at der var politi på skolen, og hun (den 17-årige pige red.) lavede grin med det. Hun anede slet ikke, det var hende, de kom efter, fortæller Zainab Khalaf.

Ifølge de to klassekammerater var den besked på Instagram, som den 17-årige pige delte, slet ikke ment, som den blev opfattet.

- Det var ironi fra hendes side. Selvfølgelig var det alvorligt, og man skal tage det seriøst. Men for hende var det en joke og en måde at vise andre, at hun var stærk nok til at komme i skole, fortæller Asmaa Hassan.

Vi skal acceptere hinanden

De to klassekammerater er rystede over den konsekvens, som det har fået for den 17-årige pige. Men de er dog helt enige i skolens og politiets reaktion.

quote Da hun skrev det her på Instagram, var der straks nogen, der sendte det videre til rektor. Men hvorfor sendte de det ikke videre, da hun lagde noget op, hvor hun havde det skidt?

Zainab Khalef

- Selvfølgelig skulle de reagere, som de gjorde og ikke tage nogen chancer, siger Asmaa Hassan.

Men de to klassekammerater håber, at man fremover vil have mere fokus på hinanden. For ifølge dem har den 17-årige pige flere gange vist tegn på de sociale medier på, at hun ikke havde det godt.

- Da hun skrev det her på Instagram, var der straks nogen, der sendte det videre til rektor. Men hvorfor sendte de det ikke videre, da hun lagde noget op, hvor hun havde det skidt? Siger Zainab Khalef.

Skoleskyderi Slagelse Gymnasium
Læs også
Pige anholdt for trusler om skoleskyderi: - Det var en frygtelig oplevelse
Skoleskyderi Slagelse Gymnasium
Læs også
Pige anholdt for trusler om skoleskyderi: - Det var en frygtelig oplevelse

Vi kan alle lære af det her

De to klassekammerater mener, at man bør tage ved lære af denne her episode.

- Vi kan alle lære af det her. Ikke kun Slagelse Gymnasium men også resten af landet. Vi skal acceptere hinandens forskelligheder og tænke over, hvordan vi behandler hinanden og tale pænt til hinanden, siger Asmaa Hassan.

- Vi er alle bare mennesker, og det skal vi acceptere. Om man får et udbrud i klassen eller er anderledes eller har det skidt. Vi skal acceptere hinandens forskelligheder og være åbne overfor hinanden, siger Zainab Khalaf.

De er også enige om, at de vil tænke mere over, hvad de deler på de sociale medier fremover.

quote Man kan altid stille sig selv det spørgsmål, om man har gjort nok, og lige i denne her sag, der mener jeg faktisk, at det har vi

Lotte Büchert, rektor på Slagelse Gymnasium

- Vi vil være meget mere opmærksomme på, hvad vi gør og skriver på de sociale medier, siger Asmaa Hassan.

- Det er ikke for sjov, det man skriver der, for vi kan alle tolke det forskelligt, siger Zainab Khalaf.

Fokus på trivsel

Ifølge rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, har skolen haft fokus på den 17-årige pige i et stykke tid. Hun kan dog ikke gå i detaljer i den konkrete sag.

- Vi har haft øje på hende, og gjort, hvad vi kunne. Man kan altid stille sig selv det spørgsmål, om man har gjort nok, og lige i denne her sag, der mener jeg faktisk, at det har vi, siger Lotte Büchert.

Hun tilføjer desuden at trivsel i klasserne længe har været et fokusområde for Slagelse Gymnasium, hvor man uddanner lærere i at skabe et godt miljø.

- Det har i mange år været et fokus for os at skabe et miljø, hvor eleverne føler sig trygge og har en god klasserumskultur, og det er et fokus, vi har hele tiden, siger Lotte Büchert.


Nyhedsoverblik