Kirke igen udsat for design-tyveri: Vi har en mistanke om, at det er de samme tyve

Syv Wegner Y-stole er blevet stjålet fra Gislinge Kirke. Det er anden gang på et år, at kirken får stjålet designstole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brudepar, konfirmander og andre kirkegæster kunne indtil for nylig tage plads i syv såkaldte Y-stole, når de var til gudstjenester i Gislinge Kirke.

Men på søndag må kirken finde på andre løsninger, da de syv designstole af Hans J. Wegner er blevet stjålet af ukendte gerningsmænd.

- Det er bare så ærgerligt, man ikke kan have sine ting i fred, siger menighedsrådsformand Ann Hansen om tyveriet.

Tyveri for anden gang

Det er ikke første gang, at kirkens personale er mødt ind til bestjålet kirke. I maj 2017 var det nemlig også kirkens Y-stole, som gerningsmændene havde for øje. Dengang blev 14 stjålet, og de syv, der nu er væk, var indkøbt som erstatning.

- Vi har en mistanke om, at det er de samme indbrudstyve som sidste gang, fordi det var det samme vindue, de brød ind af denne gang, siger Ann Hansen.

Borgere fra Gislinge er målløse

På gaden i Gislinge var der også frustration over tyveriet fra byens kirke.

- Jeg er målløs – chokeret faktisk. At nogen kan få sig selv til at stjæle fra os alle sammen. I hvert fald os, der betaler kirkeskat. Jeg har ingen forståelse for sådan noget, siger Søren Hansen, der bor i Gislinge.

- Det er noget skidt, at vi ikke kan have vores ting i fred, og så i en kirke. Folk har ikke respekt for tingene mere. Desværre, siger Kent Holm fra byen.

Stolene er mærket med kirkens navn

Kirken forsøgte efter det første tyveri at sikre sig ved at brændemærke kirkens navn ind i ryglænet. Men det har tilsyneladende ikke afskrækket tyvene.

Y-stolene var indkøbt, så især brudepar og konfirmander kunne bruge dem. Men når kirken nu skal ud og finde nye stole, så overvejer menighedsrådsformanden, om de skal ændre strategi.

- Nu overvejer vi at købe IKEA-stole næste gang, siger hun. 


Nyhedsoverblik