Kina er rykket til Holbæk

Fredag blev Kina Festivalen i Holbæk skudt i gang. Det er håbet, at festivalen vil styrke handelsrelationerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De næste dage kan man spare flybilletten og den lange flyvetur, hvis man vil opleve Kina, for lige nu er Holbæks midtby omdannet til Chinatown.

Det er erhvervsfolk, der står bag festivalen, og håbet er, at festivalen vil være med til at styrke handelsrelationerne til det vigtige kinesiske marked.

Eventyret om Silkevejen

Festivalen har undertitlen ”Eventyret om silkevejen”. Silkevejen har igennem årtusinder været en vigtig handelsrute, som har bundet Europa og Kina sammen og medvirket til at gøre verden mindre.

Festivalen fortæller historien om Kina og om landets stolte kultur før og nu. Den fortæller også historien om samarbejdet mellem Danmark og Kina.

Som gæst på festivalen kan man se kinesisk kunst, spise kinesiske mad, se Holbæk-borgernes fortolkning af den kinesiske kultur, opleve kinesiske drageflyvning og gå på opdagelse i flere af de kinesiske ritualer.

Under festivalen har Holbæk besøg af sin kinesiske venskabsby Quanzhou. Festivalen varer weekenden igennem og afsluttes søndag aften med et fyrværkerishow på havnen.

Læs mere om festivalen her.

 


Nyhedsoverblik