Kim er Danmarks hurtigste i størrelse 1:32

I weekenden blev der afholdt DM i scalerace. En konkurrence, hvor det handler om at køre hurtigst med små fjernstyrede biler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er den fjernstyrede bils svar på Formel 1. De små biler i størrelse 1:32 kører med omkring 30 km/t på en 37 meter lang bane. Det betyder, at de bedste kørere kan nå banen rundt på omkring 12 sekunder.

Lørdag dannede Korsør Kulturhus rammen om anden runde ud af fem i danmarksmesterskabet i scalerace. En af de 35 kørere, der stillede til start var Kim van Dijk fra Hørve.

quote Det er venskabet og hyggen. Det giver et sammenhold og giver noget at snakke om

Kim van Dijk, Hørve

- Hvis jeg kommer til at ligge i top 10, så er jeg glad. Hvis jeg vinder, så er jeg selvfølgelig rigtig glad. Men der er hård konkurrence, lød det inden konkurrencen gik i gang.

Der var god grund til at trække ekstra på smilebåndet for Kim van Dijk. Efter dagen var han nemlig manden med den hurtigste bil, ligesom han også vandt den første afdeling af mesterskabet.

Artiklen fortsætter under videoen.

I weekenden blev der afholdt DM i scalerace. En konkurrence, hvor det handler om at køre hurtigst med små fjernstyrede biler.

- Det gik pisse godt. Det er da fedt, for jeg havde ikke regnet med det, så det var kanon. Det stiller bare højere krav til næste gang, siger Kim van Dijk, der nu fører i konkurrencen om at vinde det samlede mesterskab.

Venskab er vigtigere en mesterskab

Scaleracebilerne er tro kopier af rigtige racerbiler. Der er seks biler på banen af gangen, som kører i forskellige riller.

I konkurrencen handler det om at køre flest omgange på 10 minutter og som i racerløb med rigtige biler, kan de helt små justeringer gøre en stor forskel.

Artiklen fortsætter under billedet.

De små biler i størrelse 1:32 kører med omkring 30 km/t på en 37 meter lang bane.
De små biler i størrelse 1:32 kører med omkring 30 km/t på en 37 meter lang bane. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Derfor har Kim van Dijk også sin egen mekaniker med. Og måske er interessen for de små biler noget, der ligger i generne. Mekanikeren er nemlig Kims far Anton van Dijk. Og sammenholdet er vigtigere end at vinde.

Læs også
Stor modeljernbane hylder Stevns - her er intet overladt til tilfældighederne
Læs også
Stor modeljernbane hylder Stevns - her er intet overladt til tilfældighederne

- Det er venskabet og hyggen. Det giver et sammenhold og giver noget at snakke om. Og så har man mulighed for at mobbe hinanden lidt om, hvem der ligger bedst.

Næste afdeling af danmarksmesterskabet bliver kørt til maj.

Artiklen fortsætter under billedet.

I scalerace er det de små detaljer, der er afgørende. Derfor er der også mekanikere med på hvert hold.
I scalerace er det de små detaljer, der er afgørende. Derfor er der også mekanikere med på hvert hold. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Nyhedsoverblik