Kim bekæmper sin højdeskræk i klatrecenter: - Jeg har det lidt, som om jeg skal dø

Kim Roberto Nielsen har haft højdeskræk i over 20 år. Nu har han meldt sig som frivillig hos Klatrecentralen i Næstved for at komme frygten til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er 5,2 meter ned til det rå betongulv i Klatrecentralen i Næstved.

Højden får Kim Roberto Nielsens mave til at vende sig, men han træder alligevel ud på den usikre forhindring foran sig.

- Det er en meget ufed oplevelse. Den bevæger sig jo. Jeg har det lidt, som om jeg skal dø. Uh, uh. Det lyder virkelig som et dårligt one night stand det her. Det svinger til højre og venstre, siger han.

Kim Roberto Nielsen har haft højdeskræk, siden han var 14-15 år gammel. Nu er han 37 år. Alligevel har han meldt sig som frivillig hos Klatrecentralen for at bekæmpe sin angst.

- Det skal ikke vinde over mig. Det skal det altså ikke, siger han.

Klatrepark i Odsherred
Læs også
Iværksætter manglede en skov til en klatrepark: Måtte udtænke kreativ plan
Klatrepark i Odsherred
Læs også
Iværksætter manglede en skov til en klatrepark: Måtte udtænke kreativ plan

Hjalp pige i nød

Han startede med at bevæge sig på klatrecentrets første niveau – 1,6 meter over betongulvet. Nu har han bevæget sig et niveau højere op.

- Det er jo lidt for at udfordre mig selv, at jeg er endt her på Klatrecentralen. Det er en god måde at teste sig selv af og gøre det i sit eget tempo. Det er det vigtigste, siger Kim Roberto Nielsen.

Og han har oplevet, at han kunne sætte sin frygt til side og komme helt op på niveau tre i 8,8 meters højde – om end det ikke var frivilligt.

- Her for nogle uger siden var der en pige, der havde fået forvildet sig rimelig højt op. Hun var bange, hun var ked af det, hun græd. Og jeg var tættest på, siger Kim Roberto Nielsen.

- Så der var det bare at bide det i sig og få hende hjulpet ned. Det er jo også det, jeg er her for. Så ryger alle de andre ting i baggrunden. Men at komme derop igen, det er stadig noget, jeg laver tyndskid i bukserne af.

Camp Adventure
Læs også
Om kort tid får Sjælland et nyt højeste punkt - tør du tage turen helt op?
Camp Adventure
Læs også
Om kort tid får Sjælland et nyt højeste punkt - tør du tage turen helt op?

Det ultimative skridt

Det er dog meningen, at han skal nå dertil. Det meste af niveau to klares efterhånden uden de helt store problemer, og Kim Roberto Nielsen er stålsat på at se sin angst direkte i øjnene. Der er kun én vej.

- Det ultimative skridt er jo, at jeg kommer op på niveau tre inden for den næste måneds tid eller sådan noget. Men der er lang vej, når jeg ikke engang kan komme ud på alle forhindringerne her på 2’eren endnu.

efterskoleleg.c.jpg
Læs også
Ingen højdeskræk på Næsgaard Efterskole
efterskoleleg.c.jpg
Læs også
Ingen højdeskræk på Næsgaard Efterskole
Her kan du du møde en mand der i dén grad konfronterer sin angst for højder. Den medicin, han tager mod højdeskrækken, er nemlig at melde sig som frivillig på Klatrecentralen i Næstved.

Nyhedsoverblik