Kenneth løb 100 kilometer på 24 timer i kampen mod kræft

En familiefar fra Sorø gav kræften kamp til stregen, da han snørede kondiskoene og satte sig for at løbe 100 kilometer på under 24 timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

33-årige Kenneth Vestbo Klokholm er en af de mange danskere, der har haft kræft tæt inde på livet.

quote Jeg er mega stolt

Sascha Vestbo Klokholm

Da han var fem år gammel, mistede han sin morfar til kræft, og siden da har han måtte sige farvel til flere nærtstående familiemedlemmer og venner på grund af sygdommen.

- Det har været hårdt. Jeg har stået på sidelinjen og følt mig magtesløs, fortæller Kenneth Vestbo Klokholm.

Også hans kone Sascha har en fortid som kræftpatient. Som 12-årig blev hun diagnosticeret med cancer og var igennem et barskt sygdomsforløb med kemoterapi og større operationer.

Motivationen var derfor ikke svær at finde frem, da den 33-årige soraner i sidste weekenden trak i løbetøjet for at samle ind til kræftsagen i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses ’Stafet For Livet’. Et 24-timers arrangement, der løb af stablen i Sorø.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var ingen tvivl om, hvad Kenneth Vestbo Klokholms mission var
Der var ingen tvivl om, hvad Kenneth Vestbo Klokholms mission var Foto: Jens Petersen

Løb solen sort

På den 500 meter lange bane løb Kenneth Vestbo Klokholm dag og nat for at nå sit mål, kun afbrudt af mad- og drikkepauser samt 3 timers søvn i en feltseng i sit holdtelt.

Undervejs fik løberen lidt problemer med sin ene fod, men det afholdt ham ikke fra at nå sit mål. Faktisk overgik han sine egne forventninger.

- Jeg nåede sammenlagt at løbe 102 kilometer, og der gad jeg faktisk ikke mere, griner Kenneth Vestbo Klokholm og fortsætter:

- Der var stadig 2,5 time tilbage, og jeg havde jo nået mit mål, så jeg ville gerne nyde de sidste timer sammen med de andre på stafetpladsen, fortæller han.

Man skulle tro, at der bag bedriften var en enorm løbeerfaring, men løbeture har faktisk ikke fyldt så meget i Kenneths liv. Han har altid været fysisk aktiv, men det var først for få år siden, da han kom med i sit firmas løbeklub, at han begyndte at løbe lange distancer.

- Efter jeg havde løbet i en måneds tid, løb jeg mit første halvmaraton, og efter det blev turene bare længere og længere. Der har vel ligget et skjult talent, fortæller han.

Stor opbakning

Da arrangementets speaker gjorde deltagerne opmærksomme på, at Kenneth var tæt på de 100 kilometer, strømmede folk ud fra teltene for at følge Kenneths sidste omgang. Han oplevede en massiv opbakning med hujen og klapsalver til den helt store guldmedalje. Ikke kun fra familie og venner, men fra hele pladsen.

- Det var helt surrealistisk, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Begejstringen var ikke til at skjule, da sønnen Liam så sin far gennemføre sit løb.
Begejstringen var ikke til at skjule, da sønnen Liam så sin far gennemføre sit løb. Foto: Jens Petersen

En ven havde forinden startet en indsamling, hvor folk kunne donere penge til Kenneths 100 kilometer. Det beløb nåede op på 150 kroner pr. kilometer, og derfor kan Kræftens Bekæmpelse forvente en donation på 15.000 kroner fra løberen. Og det er noget, der gør hans kone Sascha Vestbo Klokholm stolt.

- Det betyder rigtig meget for mig, at han gør en kæmpe indsats for nuværende kræftpatienter og fremtidige kræftpatienter. Jeg er mega stolt. Han er en sej mand, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var rigeligt med rygklap og anerkendelse, da løberen nåede sit 100 kilometer lange mål.
Der var rigeligt med rygklap og anerkendelse, da løberen nåede sit 100 kilometer lange mål. Foto: Jens Petersen

For Kenneth Vestbo Klokholm var der ingen tvivl om, hvor han skulle finde styrken til at gennemføre løbe-missionen.

- Min største motivation er min kone. Kan jeg gøre hende glad, så er jeg glad, siger han og tilføjer:

- Og så havde jeg hele tiden dem, jeg har mistet, i baghovedet. Jeg kunne godt mærke, at da jeg nåede ud på nattetimerne, og tankerne fik lov til at buldre rundt i hovedet, så kom mange gode minder med dem, jeg har mistet, frem i mig, og der kunne jeg mærke en drivkraft.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kenneth Vestbo gav kræften kamp til stregen med 100 kilometer-løb
Kenneth Vestbo gav kræften kamp til stregen med 100 kilometer-løb Foto: Jens Petersen

Hvis du også ønsker at donere til Kræftens Bekæmpelse, kan du gøre det her 


Nyhedsoverblik