Karoline er den nye stemme i bussen: Indtaler 11.000 navne på stoppesteder

Fremover kan du høre Karoline Lindbergs stemme, når du tager bussen på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næste stop: Søndervej.

Har du nogensinde tænkt over, hvem der gemmer sig bag stemmen i højtalerne i bussen? Karoline Lindberg fra Tølløse er snart en af dem.

quote Jeg har nået de 3000, og det er virkelig et tidskrævende arbejde.

Karoline Lindberg, speaker, Tølløse 

Lige nu er der fuld aktivitet i hendes hjemmebyggede lydstudie i hjemmet i Tølløse. Udstyret med en computer, mikrofon og lyddæmpende materialer er hun i gang med at indtale 11.000 busstoppesteder, så passagerne i Movias busser på Sjælland kan finde hoved og hale i, hvornår de skal trykke på stop-knappen.

- Jeg har nået de 3000, og det er virkelig et tidskrævende arbejde. Jeg er jo glad for, at jeg har fået opgaven, men det er virkelig meget monotont, siger Karoline Lindberg til TV ØST.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Må ringe til lokale firmaer for at få hjælp

Karoline Lindbergs opgave kan umiddelbart lyde som en let opgave, men en stor del af hendes tid går med at finde ud af, hvordan man udtaler navnene på busstoppestederne korrekt.

- Det er mange ord, hvor jeg tænker: ”Øj, hvordan skal det her udtales?”  Det kan man måske gøre på tre-fire forskellige måder. Jeg har så været ude i at måtte ringe til lokale firmaer i området eller en lægepraksis for at få hjælp, siger hun.

quote Det er mange ord, hvor jeg tænker: ”Øj, hvordan skal det her udtales?”

Karoline Lindberg, speaker, Tølløse

Med den metode i baghånden håber hun, at der ikke er nogle smuttere, når først hendes stemme kan høres i højtalerne på de sjællandske busser.

- Der skal ikke være nogle lokale, der sidder og siger: ”Ej, hvad er det for en. Det er fuldstændig forkert.” Så må de meget gerne ringe til Movia og sige, at det er galt. Så skal jeg nok få rettet det, siger Karoline Lindberg.

Lever af sin stemme

De fleste har formentligt hørt Karoline Lindbergs stemme uden at vide det. Hun har både været radiovært i Holbæk, kanalspeaker på TV3 i London og speaket et utal af radio- og tv-reklamer. Og så er det også hendes stemme, mange køreskoleelever hører, når de er til teoriprøve.  

quote Det er super fedt at få al den tid forærende, når man arbejder hjemmefra

Karoline Lindberg, speaker, Tølløse

- Det er efterhånden sådan en stemme, som mange i branchen kender, så jeg behøver ikke at gøre så meget arbejde for at få nye jobs længere. Det er jo fedt, siger hun.

Karoline Lindberg har også uddannet sig som pædagog og psykoterapeut, men de seneste 14 år har hun udelukkende levet af sin stemme.

- Jeg købte mit eget studie og meget hurtigt kom jeg til at tjene mere, end jeg gjorde som pædagog. Det er super fedt at få al den tid forærende, når man arbejder hjemmefra, siger Karoline Lindberg, der bor sammen med sin mand og to børn.


Nyhedsoverblik