Kapsejlads skudt i gang: Her gælder det kun om at komme først

Torsdag gik starten til årets Vegvisir Race i Nykøbing Falster. Et kapsejlads, hvor reglerne er enkle - det gælder bare om at komme først.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her gælder det kun om at komme først.

Klokken 18 gik starten nemlig til årets Vegvisir Race i Nykøbing Falster. En populær kapsejlads, som slutter og begynder i Nykøbing Falster.

Sidste år, som var debut for kapsejladsen, deltog 11 både.

I år er der hele 114 både tilmeldt.

Ingen regler

Både fra fem forskellige lande deltager i årets sejlads. Og reglerne er enkle.

Deltagerne kan sejle banen med eller mod uret. De kan skyde genvej over lavvandede områder, hvis de vil. Eller undlade at sove, hvis de tør.

- Det er meget simpelt. Du skal bare komme først i din gruppe, så vinder du, siger Morten Brandt Rasmussen, der er arrangør.

Foto: Peter Kryger - TV ØST
Foto: Peter Kryger - TV ØST

Udholdenhed bliver testet

Sejladsen er kun for en- eller tomandsbåde.

quote Det her er en udholdenhed, hvor det gælder om at kunne holde sig vågen og holde sig skarp i to til tre døgn

Morten Brandt Rasmussen, arrangør af Vegvisir Race 2018

I dag blev tomandsbådene sendt afsted, og i morgen, fredag, går starten for enmandsbådene. Kapsejladsen løber fra i dag og frem til den 25. august.

- Det her er en udholdenhed, hvor det gælder om at kunne holde sig vågen og holde sig skarp i to til tre døgn, siger Morten Brandt Rasmussen.

Der er tre baner: 

De to doublehand-baner går vestover og krydser Storebælt, nord om Langeland, gennemårets nye store udfordring Rudkøbing Løb, videre under Strynø forbi Marstal. Derfra skal den i det store Offshore gear ud i Østersøen, inden det går tilbage mod Smålandshavet via Langelandsbæltet til spurten fra Guldborgbroen til mål i Nykøbing.

Singlehand-bane har også stram navigation ved Femø og Fejø, efterfulgt af et åbent stykke over Smålandshavet til Omø, hvor der også bliver brug for at kunne sejle sikkert inden det går tilbage mod Guldborg og Nykøbing.

Ekstra transporttid over bro

Men det er ikke kun sejlerne, der kommer til at mærke til kapsejladsen. 

For i de kommende døgn kan man risikere lidt ekstra transporttid, hvis man skal over Guldborgsundbroen. Den kommer nemlig til at gå op og ned langt flere gange end normalt på grund af sejladsen.

Se mere i Vegvisir Race's program her. 


Nyhedsoverblik