Kamp om trafik er varm kartoffel i Stevns

Selvom det er debatten om Stevns Klint, der har fyldt mest i politik i denne valgperiode, så fylder trafikken mest i valgkampen i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kendte Stevns Kommune deres besøgstid, da Movia justerede på taksterne? Og har man gjort nok for at sikre en bedre togdrift mellem Rødvig og Roskilde?

Det var nogle af de store debatpunkter i TV ØSTs debat mellem Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns), Steen S. Hansen (S) og Anette Mortensen (V), der alle kæmper om borgmesterposten på Stevns.

Debatten blev afholdt i Rema 1000 i Store Heddinge tirsdag aften – og selv når politikerne diskuterede emner som ældrepleje og børnepasning, så tittede trafikspørgsmålet frem.

Du kan se debatten her:

Kendte kommunen besøgstid

De tre kandidater var enige om, at takstomlægningen var urimelig.

- De presser flere biler ud på vejene, og det er vores infrastruktur slet ikke gearet til. Det er en ommer, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

Socialdemokraternes Steen S. Hansen mente ikke, at kommunen havde handlet med rettidig omhu for at sikre lave takster for at køre med bus eller tog i kommunen – og mente samtidig ikke, at man havde gjort nok for at sikre bedre trafik på lokalbanen. Her pegede han på Mogens Haugaard Nielsen, som han som borgmester mente havde forholdt kommunalbestyrelsen vigtige oplysninger.

- Jeg ærgrer mig over, at vi ikke kom ind i kampen, før den nærmest var afgjort. Kommunalbestyrelsen var ikke i gang i tide, siger han.

Mogens Haugaard Nielsen afviste bestemt kritikken.

- Det er ikke rigtigt. Vi har arbejdet hårdt for at ændre beslutningerne i Movia. Det lykkedes bare ikke, siger han.

Vil have statsvej

Anette Mortensen mener heller ikke, at kommunen har gjort nok for at sikre gode trafikforhold i kommunen.

Hun peger som de øvrige trafikordfører især på muligheden for en statsvej til kommunen, som noget, der kan løfte hele infrastrukturen. 

Konkret vil venstre-kandidaten dog trække på sit netværk i regeringen, som hun håber kan sikre vejen til kommunen.


Nyhedsoverblik