Kalundborgmotorvejen rykker nærmere Kalundborg

Venstre-regeringen lægger nu op til, at tredje og sidste etape af Kalundborgmotorvejen gøres færdig, så motorvejen kommer helt til Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bilister, der skal ud og ind af Kalundborg, ser ud til at blive tilgodeset i Venstre-regeringens nye økonomiske 2025-plan. De ønsker nemlig at prioritere finansieringen af Kalundborgmotorvejens etape 3, så motorvejen først stopper ved byskiltet.  

- Kalundborg er jo den største industriby uden for København med landets største virksomhed Novo Nordisk i spidsen. Det vil kunne genere tusindvis af arbejdspladser; både på Novo men også olieleverandører og andre i området. Det er et kæmpe løft for området, siger Jacob Jensen (V), der er finansordfører.

Det to første etaper er allerede på plads. Anden etape, der skal stoppe ved Dramstrup, skydes i gang i 2017 og forventes færdig i 2019.

Forventer et flertal

At Kalundborgmotorvejen skal fortsætte helt til Kalundborg er blot på tegnebrættet. Lige nu er det kun et udspil i Venstre-regeringens udspil for 2025. Der skal et flertal til, hvis motorvejsdrømmen skal blive til virkelighed.

- Jeg håber og tror på, at der er mange partier, der vil bakke op omkring en motorvej, og som kan se idéen i, at en motorvej vil understøtte Kalundborg området, der generer mange arbejdspladser. Jeg håber og tror, at Venstre-regeringen vil få et flertal for det udspil, vi er kommet med, siger Jacob Jensen.

Hvis Venstre-regeringen får deres udspil igennem, så er planen, at arbejdet med 3. etape af motorvejen skydes igang i 2020. 


Nyhedsoverblik