Kalundborg vil sikre godt studiemiljø: - Hver eneste studerende er værdifuld

Åbningen af ingeniøruddannelsen i Kalundborg markerer, at byen igen skal være studieby. Og der bliver gjort en masse at sikre godt studiemiljø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Boliger til alle, fokus på hver enkelt studerendes ønsker for fritidsaktiviteter og noget nær jobgaranti, når uddannelsen er slut.

Dét er Kalundborg Kommunes opskrift på, hvordan man får det nye studiemiljø i byen til at blomstre.

For første gang i mange år kan Kalundborg nemlig tilbyde en videregående uddannelse igen, når Professionshøjskolen Absolon fredag slår dørene op for indtil videre 48 ingeniørstuderende.

quote Vi har tag-over-hovedet-garanti i Kalundborg, så man ikke skal spekulere på, om man ender med at bo på gaden eller på en mark

Anders Wolf Andresen, udviklingskonsulent

Og kommunen har arbejdet hårdt for at sikre, at de nye studerende bliver hængende, fortæller udviklingskonsulent Anders Wolf Andresen til TV ØST.

- Vi har tag-over-hovedet-garanti i Kalundborg, så man ikke skal spekulere på, om man ender med at bo på gaden eller på en mark. Vi har blandt andet fået rejst nogle midlertidige studieboliger ved siden af uddannelsen, og de er alle sammen lejet ud nu, siger han.

professionshøjskolen absalon
Læs også
Nu slår ingeniøruddannelsen i Kalundborg dørene op
professionshøjskolen absalon
Læs også
Nu slår ingeniøruddannelsen i Kalundborg dørene op

- Derudover har vi også et bosætningsteam, som kan være behjælpelige, hvis man hellere vil bo på en anden måde. Folk er jo forskellige og er forskellige steder i deres liv, tilføjer han. 

Brug for arbejdskraft

Men én ting er boliger til de unge, noget andet er deres sociale liv. De studerende skal nemlig også have noget at lave, når de har fri.

- Vi tager fat i hver enkelt studerende, der kommer til byen, og tager en samtale med dem om, hvad de gerne vil. Og så parrer vi dem med de fritidsaktiviteter og foreninger, som passer. Der er også arrangeret sociale sammenkomster på cafeer og lignende, så de kan møde hinanden og andre i byen, siger Anders Wolf Andresen.

quote Taktikken er at uddanne de unge mennesker lokalt, så de finder ud af, at Kalundborg er et dejligt sted at bo

Anders Wolf Andresen, udviklingskonsulent

Målet med at gøre studiemiljøet i byen så godt som muligt er at få de unge til at blive – også når de er færdige med deres uddannelse. I Kalundborg har store virksomheder som for eksempel Novo Nordisk nemlig hjemme.

- Her har vi store virksomheder, som tjener mange penge og vokser. De har brug for uddannet arbejdskraft, hvis de skal fortsætte den vækst. Så taktikken er at uddanne de unge mennesker lokalt, så de finder ud af, at Kalundborg er et dejligt sted at bo, siger udviklingskonsulenten. 

Læs også
Grønt lys til ingeniøruddannelse i Kalundborg
Læs også
Grønt lys til ingeniøruddannelse i Kalundborg

- Så får de forhåbentlig lyst til at blive boende, slå sig ned og stifte familie her. Det er det, det handler om. Hvis vi får skabt et godt studiemiljø, så de studerende også tager jobs her, så har vi skabt en positiv spiral.

- Du er aldrig alene

Og der er faktisk rigtig gode muligheder for at lande et job hos en af de mange virksomheder, når de ingeniørstuderende efter tre et halvt år har færdiggjort deres uddannelse.

quote Du er aldrig alene her. Hver eneste studerende er enorm værdifuld for os

Anders Wolf Andresen, udviklingskonsulent

- Virksomhederne mangler simpelthen arbejdskraften. Så vi vil også gerne have et endnu større uddannelsesmiljø her. Det her er bare første skridt, siger Anders Wolf Andresen.

Men har Kalundborg ellers nogen særlige fordele som studieby?

- Jeg ved ikke, om vi har fordele i forhold til så mange andre byer. Vi vil bare gerne vise, at vi er lige så interessante at være ung i som andre steder. Men vi har virksomhederne, som løfter os. Det er det unikke ved os. Og så at de er sikret tag over hovedet og hjælp til fritidsaktiviteter. Du er aldrig alene her. Hver eneste studerende er enormt værdifuld for os.


Nyhedsoverblik