Kalundborg opfører nyt havneområde til 200 mio. kroner

Kalundborg Havn kan endelig tage det afgørende skridt mod realiseringen af et helt nyt havneområde på 330.000 kvadratmeter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den er hjemme.

Med lånegaranti fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune kan opførelsen af et stort, nyt havneområde snart begynde. Kalundborg Havn har nemlig sikret sig økonomisk blåstempling af en markant havneudvidelse under navnet Ny Vesthavn.

Dermed kan Kalundborg Havn til næste år begynde opførelsen af i første omgang 330.000 ekstra kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser.

quote Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads 

Bent Rasmussen, direktør i Kalundborg Havn

Ifølge Nordvestnyt ligger lånegarantien fra kommunen på mellem 180 til 200 millioner kroner.

Løb tør for plads

Den nye havn, som kommer til at ligge på den sydlige side af Kalundborg Fjord, skal ifølge Kalundborg Havn være en styrkelse af hele erhvervsklyngen i Kalundborg.

- Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen, siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Planerne med Ny Vesthavn er at øge væksten i områder gennem udvidelse af eksisterende aktiviteter som for eksempel en forøgelse af containertrafikken. Udvidelsen giver samtidig muligheder for, at Kalundborg Havn kan tiltrække nye, havnebrugende virksomheder til området.

Selve opførelsen af det nye havne området ventes at skulle varetages af 55 til 60 ansatte.

quote  Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg

Jakob Beck Jensen (V), bestyrelsesformand på Kalundborg Havn

En lang kamp får sin ende

Havnens bestyrelse har gennem hele processen bakket op om udvidelsen, og ser den som en afgørende investering i fremtiden.

- Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg, og den investering kommer kun, hvis vi vækster og øger bosætningen, udtaler bestyrelsesformand på Kalundborg Havn, Jakob Beck Jensen (V).

Kalundborg Havn tager første spadestik til Ny Vesthavn i sommeren 2017 og forventer, at det nye havneområde er klar til drift fra efteråret 2018.

Ny Vesthavn

  • Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket.
     
  • 60.000 kvadratmeter til kajer, vej, parkering mv., og de resterende cirka 270.000 kvadratmeter benyttes til alle former for udlejning til havnebrugende industri.
     
  • En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn.
     
  • Projekt Ny Vesthavn er godkendt af diverse myndigheder og miljøinstanser.
     
Kilde: Kalundborg Havn

 


Nyhedsoverblik