Kalundborg: Ingen skolelukninger i ti år

I Kalundborg står flertallet af politikerne vagt om kommunens 18 folkeskoler. Skolelukninger er sjældne, og skolernes ledelser er heller ikke slået sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der findes 18 folkeskoler i Kalundborg Kommune. Fire af dem har under 100 elever. 

Indbyggermæssigt har kommunen et par tusind flere borgere end Vordingborg, men i Vordingborg har de kun 13 folkeskoler, og de er slået sammen i fem større enheder med fælles ledelse.

quote Vi har ikke de der store ledelsesteams, som man ser i andre kommuner. Jeg tror ikke på, der er noget at spare ved det. Faktisk er ledelsesstrukturen flad i hele kommunen – ikke kun på skoleområdet.

Charlotte Grummesgaard Nielsen, chef for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune.

Sådan ser det ikke ud i Kalundborg. Man kunne nærmest kalde det et særsyn i forhold til mange andre kommuner i regionen.

- Der er kun ét sted i kommunen, hvor man har fælles ledelse. Det er Rørby Skole og Hvidebækskolen, men det er et forsøg, fortæller Charlotte Grummesgaard Nielsen, som er Chef for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune og fortsætter:

- Det kom sig af, at vi manglede en skoleleder, og vi havde svært ved at rekruttere skoleledere, så derfor prøvede vi som et forsøg at have en afdelingsleder på Rørby Skole og en skoleleder på Hvidebækskolen, der også havde ansvar for Rørby Skole.

Tror ikke på fælles skoleledelse

Det samme var tilfældet på den lille Tømmerup Skole lidt udenfor Kalundborg. Her fik man fælles ledelse med Rynkevangsskolen i Kalundborg.

- Men det forsøg er rullet tilbage, siger Charlotte Grummesgaard Nielsen og fortsætter:

- Vi har ikke de der store ledelsesteams, som man ser i andre kommuner. Jeg tror ikke på, der er noget at spare ved det. Faktisk er ledelsesstrukturen flad i hele kommunen – ikke kun på skoleområdet.

quote Politikerne har været meget tydelige og sagt, at den skolestruktur, der er her i kommunen, er den rigtige.

Charlotte Grummesgaard Nielsen, chef for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune.

Første skoleelukning i 11 år

Folkeskolerne i Kalundborg Kommune er dog ikke urørlige. Godt nok er det over ti år siden, man sidst lukkede en skole i kommunen, men til næste år ryger der en til, nemlig Røsnæs Skole.

Skolen har 71 elever mellem 0. og 6. Klasse, og sidste år var der ingen børn, der begyndte i børnehaveklassen.

- Der bliver ikke født nogen børn derude, så den har man været nødt til at lukke, siger Charlotte Grummesgaard Nielsen.

Lukningen giver dog ikke bange anelser på de andre små folkeskoler i kommunen:

- Nej, det er ikke mit indtryk, når jeg taler med skolelederne. Jeg tror, det handler om, at politikerne har været meget tydelige og sagt, at den skolestruktur, der er her i kommunen, er den rigtige, siger chefen for Børn, Læring og Uddannelse i Kalundborg Kommune.

Den mindste folkeskole i Kalundborg Kommune ligger på Sejerø og har 19 elever.


Nyhedsoverblik