Kænguru-unge er vendt hjem

Den 10 måneder gamle kænguru-unge, som onsdag stak af ved Broby Overdrev ved Sorø, er vendt hjem i god behold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været nogle hårde timer, siden Henrik Petersen og hans kone onsdag kunne se kænguru-ungen Penelope stikke af fra dem igennem et vildthegn.

Siden da har omkring 25 mennesker ledt efter ungen, og også i medierne har Henrik Petersen efterlyst personer, der havde set kænguruen.

Indtil torsdag eftermiddag havde eftersøgningen dog været forgæves, men da Henrik Petersen vendte hjem fra arbejde, fik han sig et glædeligt syn.

- Jeg går en tur langs hegnet, og pludselig ser jeg, at hun sidder på ydersiden, der vender ind mod naboens hestefold, siger han.

Vendt tilbage i god behold

De fik hurtigt skaffet et gammelt fiskegarn, der kunne hjælpe til med at indfange hende. Kænguruen, der plejer at være udenfor, er nu i sikkerhed indenfor i huset hos Henrik Petersen.

- Hun er meget stresset efter det, hun har været ude for. Men hun er i god behold. Nu får hun lov til at blive her inde i huset indtil videre, siger Henrik Petersen.

Henrik Petersen og  hans kone har i flere år haft kænguruer og aldrig før er det lykkedes en at stikke af. Alligevel vil han nu skifte hegnet hele vejen rundt, så noget lignende ikke sker igen.

Præcis hvor langt Penelope har været væk, har ejeren ingen anelse om. Da den stak af kunne de se den forsvinde over 100 meter væk. Men om den har været langt omkring på eventyr eller blot været god til at gemme sig i nærheden, melder historien ikke noget om.

Sikkert er det dog, at hjemkomsten skabte glæde i hjemmet ved Broby Overdrev.

- Jeg er meget glad - jeg havde så småt afskrevet hende. Min kone fik da også tårer i øjnene, da jeg kom gående tilbage med hende. 


Nyhedsoverblik