Kæmpelegeplads indviet: Skal hjælpe forskning

Et stort nyt udeareal er blevet indviet på epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. Det skal ikke bare bruges til leg men også hjælpe forskningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udendørs musikinstrumenter, stillehjørner og en specialbygget flyver.

Det er bare nogle af de 123 legeredskaber, der netop er blevet taget i brug på den nye legeplads ved epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund.

quote Den tilgang vi har, hvor vi ser på vores børn i et udeareal, hvor de fysisk kan udfolde sig vil være en mere positiv tilgang i stedet for den traditionelle tilgang, hvor man ser på børn, der ligger i en sygeseng

Kern Olofsson, ledende overlæge, Filadelfia.

De er ikke kun lavet til leg. De er skræddersyet til børn med epilepsi og skal give motion og leg i hverdagen for børnene i behandling, men så skal de også hjælpe til forskning.

- Plejepersonalet, lægerne, psykologerne, ergo- og fysioterapeuterne skal ud og observere vores børn for at se, hvordan de agerer med hinanden og hvilke muligheder de har for fysiske udfoldelser, i stedet for at man traditionelt jo fokuserer på alt det, som børnene ikke kan, når de er i et hospitalsregi, forklarer Kern Olofsson, ledende overlæge, Filadelfia.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Ved undersøgelserne vil personalet have fokus på at undersøge søvn, livskvalitet og mestringspotentiale - altså det faktum, at børn har mulighed for at udfolde sig på flere måder, end deres forældre måske troede var muligt.

Dén effekt kunne en forælder allerede se ved indvielsen.

- Hun tør lidt mere her, kan jeg se, så det er dejligt, siger Stine Hansen fra Bagsværd, derer mor til en pige, der er i behandling på hospitalet.

Legepladsen er designet, så den både har legemuligheder for børn i kørestol og uden. 

Hele idéen med legepladsen bryder med en gammel tankegang, forklarer overlægen.

- Den tilgang vi har, hvor vi ser på vores børn i et udeareal, hvor de fysisk kan udfolde sig vil være en mere positiv tilgang i stedet for den traditionelle tilgang, hvor man ser på børn, der ligger i en sygeseng, siger Kern Olofsson.

Det er tre fonde, der har finansieret legepladsen. Den indeholder blandt andet parkour-bane, sansesti, trafiklegeplads og en bevægelsessti.

Filadelfia Hospital
Læs også
Danmarks eneste specialiserede epilepsihospital har jubilæum
Filadelfia Hospital
Læs også
Danmarks eneste specialiserede epilepsihospital har jubilæum

 

 


Nyhedsoverblik