Kæmpe tøjlager for syv sygehuse brændt

Region Sjælland er lige nu på jagt rundt på afdelinger og fjernlagre for at finde tøj og linned til erstatning af det, der er brændt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det store tøjlager med rent tøj og linned til patienter og ansatte på Holbæk, Slagelse og Næstved Sygehus gik op i røg i nattens store brand på Holbæk Sygehus.

Også leveringen af linned til psykiatrien i Roskilde, Vordingborg og Ringsted foruden de små sundhedscentre er påvirket af branden, hvor mindst 50 tons tøj menes at være brændt.

- Vi er heldige, at vi har snavsetøj og nogle fjernlagre tilbage ude på sygehusene. Men vi kommer til at mangle alt det, der er brændt. Der må vi nok låne os frem hos andre, siger Susanne Falk Dahl, der er vaskerikonsulent i Region Sjælland, og hvis opgave det er at holde øje med linned- og tøjdepoter i regionen. 

Læs også
Fire bygninger på Holbæk Sygehus forvandlet til ruin
Læs også
Fire bygninger på Holbæk Sygehus forvandlet til ruin

Hun kalder det en sorgens dag, efter det store vaskeri på Holbæk Sygehus brændte natten til onsdag.

- Jeg troede ikke på det, da jeg hørte det. Men det er en sørgelig dag. Man lukker øjnene og håber, at man snart vågner. Men det sker bare ikke, fortæller Susanne Falk Dahl.

Hendes 40 kolleger på vaskeriet er onsdag blevet sendt hjem, og selv arbejder hun på at få overblik over situationen.

Men det bliver op ad bakke, for der mangler rigtig meget linned, oplyser Susanne Falk Dahl. 

Læs også
Værnepligtige skal undersøge skjult kælder under sammenstyrtede bygninger
Læs også
Værnepligtige skal undersøge skjult kælder under sammenstyrtede bygninger

Sygehusdirektør: Det er et mareridt

Netop leveringen af rent tøj og linned er en af de store udfordringer, siger vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnsen.

- Vi skal have leveringerne op at køre igen hurtigt. Så kan genopbygningen komme, når den er klar. Men for os er det vigtigt at sikre forsyningen af tøj, siger han.

Direktør, Michael Nørgaard fra Koncernservice i Region Sjælland, siger, at der stadig er rent vasketøj og mad til patienterne trods branden. 

- Der arbejdes på fuld kraft på at få overblik over skader og konsekvenser af branden - og at finde løsninger for fortsat at sikre forsyningen af linned, tøj og mad, siger han.

- Vaskeriet på Nykøbing F. Sygehus fordeler linned og tøj til regionens sygehuse, og samtidigt arbejdes der på at etablere et samarbejde med eksterne leverandører og andre regioner.

Varmt vand igen

Ud over linned-depoterne, så er den store udfordring på Holbæk Sygehus, at forsyningen af varmt vand har været afbrudt. Men Michael Nørgaard oplyser, at forsyningen af varmt vand netop er genetableret. 

- Køkkenet på Holbæk Sygehus forventes snart at komme i normal drift, efter forsyningen af varmt vand netop er genetableret.

 

Læs også
Sygehus kunne ikke tage imod patienter i syv timer
Læs også
Sygehus kunne ikke tage imod patienter i syv timer

Knut Borch-Johnsen er overrasket over, så lidt virak branden trods alt har forårsaget på sygehuset.

- Det er overraskende så lidt, at det påvirker patienterne og patientbehandlingen. Det fungerer normalt i skadestuen, på akutmodtagelsen og på afdelingerne. Det er klart, at en del patienter i nat vågnede på sygehuset, men alle tog situationen med stor ro, siger vicedirektøren til TV ØST. 

udklip.jpg
Læs også
100 brandfolk kæmpede mod flammerne på sygehus
udklip.jpg
Læs også
100 brandfolk kæmpede mod flammerne på sygehus
Opdatering
Clock06. jun 2018, kl. 16:13
Opdateret med citater fra direktøren ved Koncernservice i Region Sjælland.

 


Nyhedsoverblik