Kæmpe militærhelikoptere fløj over Sjælland

Fire store helikoptere fløj over luftrummet onsdag og flere endnu kommer. Der er tale om nogle af de største helikoptere, der findes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Måske hørte du eller så de fire store helikoptere, der fløj over luftrummet i TV ØST's område onsdag eftermiddag?

Ifølge flere seere kom de første over Lolland og Falster omkring klokken 16.30.

Klokken lidt over 17 fløj de fire over Vordingborg og påkaldte sig en del opmærksomhed, og en lille halv time senere blev de spottet over Næstved.

Men man behøver ikke bekymre sig. Det er ikke russerne, der sniger sig gennem det danske luftrum. Ifølge Naviair, der styrer trafikken over det danske luftrum, er der tale om en planlagt gennemflyvning.

- Det er helikoptere fra det amerikanske luftvåben, der flyver over os, fortæller Bo Pedersen, der er kommunikationsdirektør hos Naviair til TV ØST.

Hvis man synes, den ene af dem så lidt stor ud, så har man ret.

- Det er en af de største helikoptere, der findes. Det er en rigtig sværvægter. Der er tale om en CH47 Chinook-helikopter. Den kan rumme en 28-30 personer, fortæller Bo Pedersen.

Skal videre nordpå

Og de er her med fuld tilladelse, for de har et ærinde nordpå, fortæller Bo Pedersen.

- De har fået clearence til at flyve over vores luftrum. De er på vej til Roskilde Lufthavn for at tanke, og derfra skal de videre til den store NATO-øvelse i Norge, siger Bo Pedersen.

NATO-øvelsen foregår i Norge fra 25. oktober til 7. november. I samme forbindelse vil man kunne se flere militære transporter - køretøjer og personel, som skal fragtes gennem Europa. Nogle af dem er allerede kørt gennem vores område.

NATO-øvelse
Læs også
Stor NATO-øvelse: 60 køretøjer kører gennem regionen
NATO-øvelse
Læs også
Stor NATO-øvelse: 60 køretøjer kører gennem regionen

Men har man lyst til at se på flere store helikoptere, skal man holde øje med luftrummet det næste stykke tid. For de fire, der fløj over luftrummet onsdag eftermiddag, er blot nogle få af dem, man kan forvente at se.

- Vi har fået at vide, at der kommer en 10-12 stykker i alt. Hvornår de præcist flyver over, ved vi ikke, og vi ved heller ikke, om de øvrige skal over Roskilde og have sukker på dåsen, men de kommer fra Tyskland og har fået lov at flyve over, siger Bo Pedersen.

I videoen over artiklen kan du se, hvordan det så ud, da de fire helikoptere fløj over Vordingborg.

090722_soldat_skyder.jpg
Læs også
Kæmpe militærtransport skal over Sjælland
090722_soldat_skyder.jpg
Læs også
Kæmpe militærtransport skal over Sjælland

Nyhedsoverblik