Kæmpe festival for træskibe lægger til i Holbæk

Holbæk Kommune bliver vært for et stort træskibstræf i 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kommer til at emme af storhed og kan vække minder om Danmark som skibsbyggernation, når Holbæk om præcis et år skal være vært for et stort træskibstræf med omkring 100 træskibe og en lang række maritime oplevelser.

Det er Træskibs Sammenslutningen, Holbæk Kommune og fonden bag festivalen Skvulp, der er blevet enige om, at træskibssammenslutningens store pinsetræf i 2019 skal foregå på og omkring Holbæk Havn, hvor også havnekulturfestivalen Skvulp afholdes.

quote Vi skruer op for det maritime og kombinerer oplevelserne med fokus på træskibene, livet til søs og vores maritime kulturhistorie

Jan Løve, fonden bag kulturfestivalen Skvulp

Træskibstræffet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange af landets træskibe samles i en dansk havn. I 2013 foregik det også i Holbæk, og i 2019 vender træffet tilbage til byen. Denne gang i en kombination med havnekulturfestivalen Skvulp, der vil stå for alle de aktiviteter, der skal supplere træffet.     

Galeasen Anna Møller 1906.
Galeasen Anna Møller 1906. Foto: Frits Duus Hansen

- Vi holder fast i kærligheden til fællesskabet og mange af de Skvulp-aktiviteter, man allerede kender. I 2019 vil der derfor også være koncerter, opvisninger, mad og andre af de oplevelser, der samler os på havnen, men vi skruer op for det maritime og kombinerer oplevelserne med fokus på træskibene, livet til søs og vores maritime kulturhistorie, fortæller Jan Løve fra fonden bag Skvulp i en pressemeddelelse fra Holbæk Kommune.

Tiltrak 30.000 gæster på havnen

Hos Træskibs Sammenslutningen glæder man sig til samarbejdet med Holbæk.

- Vi ser frem til, at vores pinsetræf i 2019 skal foregå i Holbæk, hvor der i de senere år er kommet meget fokus på netop træskibe og den kultur, vi står for. Vi havde en rigtig god oplevelse, sidst vi var i Holbæk, og der er lagt op til et spændende samarbejde i 2019, udtaler Rasmus E. Casper, der er formand for Træskibs Sammenslutningen. 

anna_moeller_af_frits_duus_hansen.jpg
Læs også
Nationalmuseet flytter historiske sejlskibe til Holbæk
anna_moeller_af_frits_duus_hansen.jpg
Læs også
Nationalmuseet flytter historiske sejlskibe til Holbæk

Den nordvestsjællandske kommune arbejder ifølge Ole Hansen, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, målrettet på at udvikle den maritime del byen.

- Træffet gør den maritime fortid og nutid både nærværende og interessant, og det er fuldstændig på linje med vores ønsker, udtaler Ole Hansen.

Da træskibstræffet sidst foregik i Holbæk i 2013, samlede det cirka 30.000 gæster på havnen.


Nyhedsoverblik