Kæmpe brag: Kanoner affyret i Nykøbing Sjælland

På havnen i Nykøbing Sjælland blev tre kanoner affyret søndag eftermiddag. Anledningen var dog al andet end alvorlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Giv agt! Der skydes!

Klokken 16 søndag eftermiddag bragede tre kanoner deres skyts ud i vandet ved Nykøbing Sjælland med en sådan kraft, at den mindste af dem end ikke kunne blive på fødderne.

Og anledningen? Den var vores alle sammens Dronning Margrethe, der søndag rundede 77 år.

- Jeg skyder med kanoner og har gjort det i nogle år, og så har jeg et lille kanonlaug sammen med en kammerat, der bor i Nordjylland, fortæller Anders Kristoffersen fra Danmarks Mindste Kanonlaug, der stod bag skyderiet.

- Der er meget skriveri i kanonkredse om, at det er besværligt at få tilladelse til at skyde, og så besluttede vi at prøve. Så fik vi lov, og så fangede bordet jo.

Besværligt at få lov

Kanonen i midten er ifølge Anders Kristoffersen en kopi af den såkaldte Loshultkanon, der er den ældste kanon, som nogensinde er fundet. Den blev fundet i Sverige i 1600-tallet.

Den forreste af kanonerne er en kopi af en kanon fra Fregatten Jylland, mens den sidste bliver kaldt en Christian d. 4.-kanon.

- Det er møgbesværligt at få lov til at affyre sådan nogle kanoner, for man skal have tilladelse til af skyde og håndtere sort krudt. Det er meget eksplosivt, forklarer Anders Kristoffersen.

Men netop det besværlige i det, er grunden til, at kanonentusiasten kastede sig ud i foretagendet.

- Man skal ikke fortælle mig, at det er næsten umuligt at få lov. Så bliver jeg bare mere tændt.


Nyhedsoverblik