Jyderup Hallen rækker hånden ud til lokal boldklub: - Jeg tænkte bare fedt, fedt, fedt

Efter otte års kamp ser det endelig ud til, at Jyderup Boldklub får et nyt klubhus. Det kan de blandt andet takke Jyderup Hallen for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I otte år har Jyderup Boldklub kæmpet for et nyt klubhus, og flere gange har det været lige ved og næsten. Men nu ser det endelig ud til at lykkes, og her spiller en anden af de lokale samlingssteder en stor rolle.

Jyderup Hallen har nemlig besluttet, at de gerne vil give 1,9 millioner kroner af deres kommunale anlægningsbudget fra sig. Pengene skal hjælpe boldklubben helt i mål og endelig realisere drømmen om et klubhus.

- I det store hele er det jo, fordi stadion er blevet lovet det i otte år. Et nyt klubhus. Nærmest hele Jyderup har jo været inde over det her, for det kan ikke passe, at det skal være sådan, siger halinspektør Per Bahnsen.

quote Vi gider ikke bygge en halv tilbygning. Det har vi ikke noget at bruge til

Per Bahnsen, halinspektør, Jyderup Hallen

En halv hal og et halvt klubhus

På kommunens budget var der afsat godt og vel 2,5 millioner kroner til klubhuset og 2,5 millioner kroner til hallen. Men eftersom boldklubbens nye klubhus vil koste i omegnen af fem millioner, så var der altså ikke nok penge på kistebunden i budgettet.

Og Jyderup Hallen stod faktisk i samme situation.

- Vi skulle bruge pengene til en ny tilbygning, men vi havde kun fået halvdelen på budgettet, og vi gider ikke bygge en halv tilbygning. Det har vi ikke noget at bruge til, siger Per Bahnsen.

- Så blev vi enige om i bestyrelsen, at vi gerne ville afgive dem, fordi ellers får byen jo et halvt klubhus og en halv hal. På den her måde kan vi få et helt klubhus i stedet, og så tager vi vores kamp på et andet tidspunkt.

Mister medlemmer

Og det er ikke overraskende noget, der vækker glæde hos formanden i Jyderup Boldklub – og afføder stor ros til personerne i Jyderup Hallen.

quote Det lyder måske skørt, men det at være fodboldklub og udelukkende tilbyde fodboldtræning er ikke nok

Michael Brandt, formand, Jyderup Boldklub

- Jeg tænkte bare fedt, fedt, fedt. Det er jeg enormt glad for. Kommunalpolitikerne går meget op i, at vi skal løse så meget som muligt selv, og det må man da sige, vi har gjort her, siger formand Michael Brandt.

Det nuværende klubhus er ikke blevet vedligeholdt i mange år, der er fugtskader, og der lugter grimt. Derfor betyder det virkelig meget for boldklubben, at der nu endelig er udsigt til et nyt. Alternativet kan nemlig have store konsekvenser.

-  Vi kan fornemme, at når vi ikke har sociale arrangementer, så mister vi medlemmer. Det lyder måske skørt, men det at være fodboldklub og udelukkende tilbyde fodboldtræning er ikke nok. Vi er i skarp konkurrence med de andre foreninger og for eksempel e-sport, siger Michael Brandt.

- Så vi har behov for et sted, hvor vi kan samles. Og så er der også den rent praktiske ting, at efter kampene skal de jo i bad.

quote Før det første spadestik er taget, tør vi næsten ikke tro helt på det

Michael Brandt, formand, Jyderup Boldklub

Tør ikke helt at juble endnu

Michael Brandt sad og så med på en livesending fra byrådsmødet i Holbæk Kommune i onsdags. Her godkendte nemlig løsningen, hvor Jyderup Hallen afgav størstedelen af sin bevilling.

- Jeg kom da vist til at råbe lidt, siger klubformanden.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, for som sagt har boldklubben før været tæt på at få et nyt klubhus. I 2016 besluttede byrådet blandt andet, at institutionen Troldhøjen skulle ombygges til klubhus, men så blev der fundet skimmelsvamp i en af Jyderups andre daginstitutioner. Det betød, at børnene flyttede ind i Troldhøjen, og planerne om boldklub gik i vasken.

- Belært af erfaring har vi ikke hænderne oppe over hovedet endnu. Før det første spadestik er taget, tør vi næsten ikke tro helt på det, slutter Michael Brandt.

Hvis alt går som planlagt, vil Jyderup Boldklub have et nyt klubhus i 2019. 

Holbæk Boldklub
Læs også
Efter otte år får Jyderup Boldklub endelig et nyt klubhus
Holbæk Boldklub
Læs også
Efter otte år får Jyderup Boldklub endelig et nyt klubhus

Nyhedsoverblik