Juni sætter rekord: Bliver den varmeste og solrigeste i 26 år

Juni slutter varm og solrigt. Alt i alt bliver juni i år den varmeste og solrigeste i 26 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ligesom maj måned slog rekord – så følger juni nu med.

For ifølge Danmarks Meteorologiske Institut – DMI – så slutter juni som en varm og solrig én af slagsen. Man skal sådan set helt tilbage til dengang Danmark vandt EM i fodbold, før vi har oplevet et lignende vejr.

- Jeg forventer, at juni får et gennemsnit på 16,5°C. Soltimerne ender omkring de 290. Dermed er juni 2018 den varmeste og solrigeste juni siden 1992 - året hvor Danmark for øvrigt blev europamester i fodbold, siger klimatolog Mikael Scharling i en pressemeddelelse.

quote Dermed er juni 2018 den varmeste og solrigeste juni siden 1992 - året hvor Danmark for øvrigt blev europamester i fodbold

Mikael Scharling, klimatolog ved DMI

Normalt ligger temperaturen for juni på 14,3°C, mens det normalt antal soltimer er 240.  

Ottende varmeste junimåned

Med et gennemsnit på 16,5°C så bliver juni i år den ottende varmeste junimåned. Den varmeste blev målt i 1889, hvor temperaturen var 18,2°C.

Med de 290 soltimer ender juni i år på en delt tredjeplads med juni i 1936. Rekorden skal findes i 1940, hvor soltimerne var helt oppe på 303.

Der er desuden faldet 242 millimeter regn i junimåned i år, hvilket svarer til en 13. plads. Rekorden skal faktisk findes i året, hvor Danmark vandt EM. Der kom der kun 1 millimeter regn.


Nyhedsoverblik