Julemanden overrasker slagkraftige seniorer til jubilæumsfest

De ældre har gået til den i boksesalen. Derfor synes træner Svend Åge Jørgensen, at holdet fortjente en stor overraskelse på årets sidste træningsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Normalt står julemanden i børnenes tegn.

Men i Ringsted Bokseklub er han ikke kun et hit for de mindste. For til årets sidste træning fik pensionistholdet, bedre kendt som boksenisterne, nemlig et uventet besøg i træningssalen.

Midt under træningen måtte træner Svend Åge Jørgensen forlade hallen, da han fik et telefonopkald. Og da han vendte tilbage til salen, var han til motionisternes store overraskelse iklædt julemandskostume og en sæk med gaver.

- Jeg tror, de ældre også vil have lidt hyggelig sammenkomst. Det kunne være sjovt at gøre sådan noget for de ældre også, siger Svend Åge Jørgensen.

Stort hit

Julemanden viste sig at være et stort hit hos de ældre.

- Det var meget hyggeligt. Nu er det snart vores andres tur til at optræde som julemand med børnebørnene. Meget hyggeligt. Det plejer vi ikke få, så vi må have gjort noget særligt i år, siger Carsten Dalgaard, der er en del af holdet.

Stort jubilæum

I år har boksenisterne, med 16 pensionister på holdet, 10 års jubilæum, og trods en gennemsnitsalder på omkring 70 år, så  træner holdet som regel to dage i ugen.

- Vi hører eksempler på folk, der sidder hjemme foran fjernsynet frem for at bevæge sig. Og når folk holder op på arbejdsmarkedet, har de behov for nogle sociale relationer, siger Carsten Dalgaard.

Det sociale er vigtigt

Netop de sociale relationer er en vigtig ting hos boksenisterne, forklarer Carsten Dalgaard. Derfor står den altid på en enkelt øl og socialt samvær efter hver træning.

Og selvom der oftest går mandehørm i snakken, falder selskabet alligevel i god jord hos holdets to kvinder.

- Det er helt fantastisk. Det er meget bedre end med kvinderne. Men jeg vil sige, at mændene taler mere end kvinderne, siger Bente Jacobsen med et smil på læben.

Boksenisterne starter træningen op igen fredag den 6. januar.


Nyhedsoverblik