John Brædder om underskrevet aftale: Det er jo fantastisk

Efter underskriften nu er sat på kontrakten for byggeriet af den nye Storstrømsbro, ånder Guldborgsund Kommunes borgmester lettet op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er fantastisk. Efter mange mange års ventetid og meget debat frem og tilbage, så er det nu endegyldigt. 

Ordene kommer fra John Brædder (Guldborgsundlisten), Guldborgsund Kommunes borgmester, efter det i dag blev offentliggjort, at Vejdirektoratet har sat underskriften på byggeaftalen for byggeriet af Storstrømsbroen.

quote Det betyder, at vi kan se frem til 600 arbejdspladser både direkte og inddirekte i de næste seks år, og det er jo fantastisk

John Brædder (Guldborgsundlisten), Guldborgsund Kommunes borgmester

Det har ikke været nemt for borgmesteren at følge med på sidelinjen i processen omkring kontraktunderskrivningen, som blev udsat tre gange, før den i dag blev underskrevet. 

- Jeg må nok sige, jeg har været en anelse nervøs over, at man endnu ikke havde underskrevet, så det er en rigtig god nyhed, at de nu har underskrevet. Så kan de gå i gang, og så er der heller ingen tvivlsspørgsmål - heller ikke for de mange virksomheder, som står og banker på dørene og gerne vil være med i det her, siger han.

Roser politikerne

Han er ikke meget for selve forløbet, men han synes, politikerne skal have ros.

- Det har absolut været et uskønt forløb, og det tror jeg, vi alle har været enige om, også Vejdirektoratet, at det ikke har været optimalt. Men omvendt må jeg sige cadeau til de folketingspolitikere, som har sagt, at nu skal vi altså i gang med at bygge den bro, og at Kammeradvokaten også har været inde over, så nu er jeg, forhåbentlig ligesom resten af Danmarks befolkning, også tryg ved, at det kommer til at forløbe som planmæssigt, siger han.

Han ser frem til, at man kan benytte Storstrømsbroen i 2022 som planlagt, men i høj grad også den proces, som allerede starter her til efteråret, når byggeriet går i gang.

- Det betyder, at vi kan se frem til 600 arbejdspladser både direkte og inddirekte i de næste seks år, og det er jo fantastisk. Det vil helt sikkert være med til at gøre, at vi får mulighed for at få flere i beskæftigelse, og vi er jo allerede i gang med at opkvalificere vores ledige, så de kan være med i det her byggeprojekt, siger han.

Og det er ikke kun Guldborgsund Kommune der vil få glæde af brobyggeriet.

- Der er ingen tvivl om, at det vil være med til at booste vores arbejdsmarked - ikke alene i Guldborgsund men også hele Sydsjælland og Lolland-Falster og for den sags skyld Region Sjælland. Man skal huske, at selv om Femern fylder meget, så er det her immervæk et projekt til 4,2 milliarder, og det er jo ikke hver dag, vi oplever, at der bliver lavet en underskrift og sat sådan et projekt i gang af den kaliber, lyder det fra borgmesteren.


Nyhedsoverblik