Jesper kæmper om at blive årets kok: De får en vinderret

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg deltager i konkurrencen om at blive årets kok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg går efter at vinde.

Sådan lyder det fra Jesper Dams Hansen, kok fra Restaurant Babette i Vordingborg. Han er med i konkurrencen om at blive Årets Kok 2018.

Opskriften den er han sikker på:

- En god kok er en der tager en simpel råvare og gør den endnu bedre - forstærker dens egen smag, siger han.

Fuldtidstræning ved siden af jobbet

Og på det personlige plan handler det om at give sig selv udfordringer. Sidste år var han med i konkurrencen. Men i år er ambitionerne højere end blot deltagelsen.

- Jeg prøver hele tiden at give mig selv nye mål. Hvis jeg har opnået ét, så går jeg efter det næste. Nu var jeg med sidst. Denne her gang der går jeg selvfølgelig efter at blive nummer et, lyder det fra Jesper Dams Hansen.

Michelinuddeling
Læs også
Michelin offentliggør stjerner: To restauranter beholder stjerner
Michelinuddeling
Læs også
Michelin offentliggør stjerner: To restauranter beholder stjerner

Men der skal en del træning til at kunne pryde sig med titlen "Årets Kok". I alt har Jesper Dams Hansen afsat omkring 38 timer til træning.

- Lad os tage denne her uge: Jeg trænede mandag, jeg kommer til at træne fredag, og jeg kommer til at træne lørdag, og jeg kommer nok også til at træne søndag. Det er gange 6,5 time med halvanden times forberedelse og halvanden times nedpakning. Så er det bare at lave matematikken, siger han.

Det er naturligvis ved siden af jobbet, hvor der også er travlt.

- Vi har fire selskaber og to af dem er på cirka 200 kuverter, så det skal vi også lige gøre klar til, siger Jesper Dams Hansen.

Kæresten er kæmpestøtte

Men ambitionerne er høje, og derfor svarer Jesper Dams Hansen også sikkert på, hvad han vil servere for dommerne:

- De får en vinderret. Den skal slå benene væk under dem. Når de får tallerkenen, så skal de fornemme at her kan de ikke sætte en finger på de elementer, jeg har lavet til dem, siger han.

michelin5.jpg
Læs også
Restauranter i provinsen modtog Michelin-stjerner: Nu strømmer turisterne til
michelin5.jpg
Læs også
Restauranter i provinsen modtog Michelin-stjerner: Nu strømmer turisterne til

Bag enhver ambitiøs konkurrencekok står en kvinde. Det er i hvert fald omtrent sådan Jesper Dams Hansen taler om sin kæreste.

- Hun er en kæmpe støtte for mig, og hvis ikke hun er med på det, jamen så kan jeg heller ikke, siger han.

Men om kokkekonkurrencen kan få lov at fylde fremover, er han ikke helt sikker på. 

- Til sommer kommer der et barn, så må vi se, om der kommer andre boller på suppen. Men indtil da så får den fuld gas. Men nu må vi se, det kan være, jeg bliver klogere, lyder det fra kokken. 

 

Ovenover kan du se tv-indslaget med Jesper Dam Hansen.


Nyhedsoverblik