Jens Stenbæk skal undersøges for muligt dobbeltspil

Statsforvaltningen vil nu vurdere, om de tre regionsrådsformænd Carls Holst, Bent Hansen og Jens Stenbæk har spillet dobbeltspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk kan have haft en dobbeltrolle, da han var med til at sende en kontrakt på 520 millioner kroner for den nye fødeafdeling i Slagelse i privat udbud. Det vil Statsforvaltningen nu undersøge.

quote Alle regler og retningslinjer blev fulgt, dermed mener jeg ikke, der er et habilitetsproblem

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V)

- Jeg er meget tilfreds med, at statsforvaltningen nu vil undersøge det, for der er visse medier, der har rejst spørgsmål og dermed sat tvivl ved mig og en række folkevalgte personers habilitet i forbindelse med de offentlige-private-partnerskaber, fortæller Jens Stenbæk (V) til TV ØST.

Tvivl om inhabilitet

Sammen med tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), og regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), havde Jens Stenbæk en toppost i pensionskassen, PKA, da de vandt udbuddet om at bygge fødeafdelingen i Slagelse samt de psykiatriske sygehuse i Vejle og Skejby.

PKA kunne dermed tegne millionkontrakter med regionerne. 

Nu vil Statsforvaltningen afgøre, om Jens Stenbæk og de to andre regionsrådsformænd var inhablie, da de sendte millionkontrakterne i udbud.

- Jeg har tidligere udtalt, at alle regler og retningslinjer blev fulgt, dermed mener jeg ikke, der er et habilitetsproblem. Men lige nu er det lige meget, hvad jeg mener, nu ligger det hos statsforvaltningen, og nu afventer vi deres arbejde og deres afgørelse, siger Jens Stenbæk.


Nyhedsoverblik